Monday, June 14, 2010

DIREKTORI VASTUVÕTT

Meie klassist olid kutsutud kiituskirjaga lõpetajad, tublid sportlased. Direktor tänas koolitassiga lapsi ja tänukirja-lillega vanemaid. Tutvustati tulevast meie kooli mütsi. Söödi maitsvat torti. Üllatuskülaliseks oli lahe mustkunstnik Meelis.


VIIMANE KOOLIPÄEV

Klassi jõudes leidsin tahvlilt meeldetuletuse meile kõigile ( kahtlaselt Adeele käekirjaga tundub ).
Viimane päev möödus traditsiooniliselt õuemängudega. Nooremad mängisid rahvastepalli, suuremad jalgpalli. Lisaks visati korvpalli vabaviskeid, visati märki, lasti õhupüssi, hüpati batuudil, orienteeruti, mängiti . Koolilõunat sõime õues - grillvorstid salatiga, kringel. Kooliaasta kokkuvõte toimus samuti koolihoovis. Jagada oli igasugust kraami, vanapaberi kogujad, kirjanduspäevade tublid, võimlejad, inglise keele tragid, spordipäeva võidukad, jne. Tühja käega ei pidanud keegi lahkuma ja maiustusi pakuti ka hulgaliselt. Siis oligi aeg kätte saada tunnistused ja minna ...

Thursday, June 3, 2010

SÜNNIPÄEVAPIDU

Täna pidasime maha suvised juubelipeod. Laulsime kuus korda - Sigridile, Mardole, Carmenile, Joonasele, Triinule ja üllatuslikult ka õpetajale. Tooli tuli tõsta seega 50 korda ( õpetaja targu loobus ). Juubilarid said traditsioonilise tordi ja saapakese. Õpetaja sai suure küpsisetordi - 3 korda 5 tükki, sest aasta jooksul sai tehtud 15 kooki ( selline oli selgitus Adeelelt ja Hedvikalt ).Oli palju lilli, kaarte, kallistusi. Ja siis läks maiustamiseks. Pakuti torti, kooki, puuvilju, kommi, limpsi. Osa kraami panime homseks kõrvale.





Kui pidu täies hoos oli, siis saabus Laura, kes käis sõudeergomeetri võistlustel ja tuli tagasi kuldmedal kaelas. Teda võeti rõõmuga vastu. Väga südantsoojendav oli näha enne, kuidas ta teele saadeti. Eile näitas Sigrid oma auhinda Kehtna jalgrattavõistlustelt. Karel aga viibib praegu hoopis Venemaal korvpallivõistlustel. Sellised tublid lapsed!

3.JUUNI

Tänane koolipäev algas viktoriiniga. Nagu ikka kogunesid kõik saali ja jagunesid 7 võistkonda. Küsimused oli koostanud 6.klass. Need olid väga vaimukad ja hõlmasid möödunud kooliaasta sündmusi.
1. Mitu õpilast ja õpetajat on meie koolis?
2. Milline lastekirjanik külastas kooli kirjanduspäevade ajal?
3. Milline üritus toimus Valtus 29.-30.aprillil ja mitmendat korda?
4. Mis oli direktori nimi naljapäeval?
5. Miks dr.Wery Kurb ei naernud?
6. Kes on pildil? ( õp.Anne, 2008.a. lõpetanud õpilaste joonistatud pilt )
7. Paiguta pikkuse järjekorda õp.Vilve, õp.Anne,õp.Kadi, õp.Eve-Mai!
8. Kellele või kuhu saab helistada telefoninumbril 48 62 643
9. Mis on Valtu kooli kodulehe aadress?
10. Kes võitis "Laululinnu" 1.-2.kl arvestuses?
11. Kes on esmaspäeviti I korrusel korrapidajaõpetaja?
12. Mis olid 1.korruse aprilli stendil?
13. Mis kuus on tädi Ilme sünnipäev?
14. Millal avatakse ja suletakse raamatukogu?
15. Kui palju maksab Valtu Karmanis nuudlipakk?
16. Mis värvi on veeautomaadi gaseeritud vee nupp?
17. Kust on pärit see pilt? ( e-kooli logo )
18. Kes on algklassilastest tähestikulises järjekorras esimene ja viimane õpilane?
19. Mis kell algab viies tund?
20. Mitu liblikat on teise klassi aknal?
Puhkepausidel mängitas publikut õpetaja Vilve.


Wednesday, June 2, 2010

PEREPÄEV

Eile oli 1.juuni - lastekaitsepäev. Meil tähistati seda päeva juba pühapäeval perepäevaga. Klubis oli laste kontsert, kus esinesid nii kooli kui ka lasteaia lapsed. Lisaks veel esinejad Kumma kandlekojast. Pärast kontserti tutvustas oma raamatut õpetaja Liis Hagudist. Sellele raamatule on pildid joonistanud meie kooli vilistlane Liisimari. Soovijad said raamatusse autogrammi võtta. Õuel oli väike laat, kus sai müüa ja vahetada ning päris muidu ära anda oma mänguasju, rõivaid, jalanõusid. Klubis sai koos õpetaja Pillega meisterdada ning pannkooke süüa. Kohale tulid päästeamet ja politsei oma masinatega. Uudistati ja prooviti, sõideti ja uuriti. Lõpuks sai veel vaadata filmi väikesest nõiast Lillyst. Tegemist jätkus, rahvast oli. Pole muud öelda kui tänud tegijatele.
Väljavõtted päevaraamatutest:
Olid esinemised ja siis tulid tuletõrje, päästeamet ja tuletõrjekoer Nublu. Nublu küsis minult, kas ma soovin raadiojaamaga rääkida. Mina ütlesin, et ei soovi. Pärast müüsin lasteriideid ja raha tuli kokku 95kr.
Olin müüja ja müüsin riideid ja mänguasju. Sain lõpuks 105 kr. Esinesin võimlemisega ka. Üks pere ostis mult 8 asja – 6 riiet ja 2 mänguasja. Ostsin veel pannkooki ja näomaalingu, koera. Kino ma ei vaadanud. Maitelt ostsin ühe südamega sõrmuse. Vend tõi ka Tarhuni. Minu emme tegi üle 30 pannkoogi.
Ma esinesin ka seal, mängisin kannelt ja laulsin. Veel esinesid seal teised pilli- ja laululapsed ning tantsijad ja iluvõimlejad. Veel laulsid solistid. Kui olime ära esinenud, said kõik ühe maitsva kommi. Veel sai teha näomaalinguid ja pannkooke süüa. Kohal olid veel tuletõrje ja politsei. Läbi mängude tehti lastele selgeks kuidas on kõige mõistlikum käituda.
Ma ei ostnud midagi. Lihtsalt ei tahtnud. Siis tuli politsei oma asju näitama ja pärast tuli tuletõrjekoer Nublu. Ta tahtis lapsi jahutada, ma sain ka tuulega jahutada. Pärast tulid kirjanik ja kunstnik. Nad lugesid ühe loo ja siis läksid kahjuks raamatuid müüma. Mina ei saanud raamatut osta. Mul polnud raha. Siis hakkas meisterdamine ja mina tegin kaks kaelakeed ja ühe auto. See oli vahva päev, väga vahva päev!
Jälle laval ja lava taga. Palju esinemisi. Carmenil olid lahedad asjad müügil. Ostsin ka temalt. Käisin kaks korda tuletõrjeautoga sõitmas, see oli vägev. Meisterdasin auto ja pliiatsitopsi. Näomaalingut oleks ka tahtnud, kuid liiga vähe sularaha oli kaasas. Film oli tore, vahepeal läks midagi tuliseks ja pausi ajal sai tasuta pannkooki.
Seal oli veel politsei ja päästeamet. Politsei näitas meile püssi, pipragaasi ja ühte pulka. Kui seda natuke raputad, siis see läheb pikaks toruks. Saime autos käia. Päästeameti auto oli nii kõrge, et ma oleks peaaegu kukkunud. Pärast pani politsei vilkurid tööle. See oli nii kõva hääl. Liisimari müüs seal raamatuid, millesse ta ise sisse joonistas. Ta tegi ka näomaalinguid.
Kui esinemised olid läbi, siis hakati müüma – toimus turg. Sinna tulid ka tuletõrjujad ja politseinikud. Nende autodes sai käia ja tuletõrjeautoga sai sõita. Mina sõitsin. Kui sõitsime, siis juht küsis, kas murutraktor sõidab murul või asfaldil, sest see sõitis parajasti asfaldil. Mina ostsin ühe uue raamatu „Martin ja salalaegas“ ja sain autogrammi kirjanikult ja kunstnikult. Käisin meisterdamas ja pannkooki söömas. Väga tore ja vahva perepäev!
No need klubi pildid ei tule kohe välja, liiga pime!

TUTIPIDU

Täna oli üks aasta oodatumaid päevi, tutipidu. Esimese klassi väike pere sai sellega väga toredasti hakkama. Löödi tantsu, lauldi, mängiti pilli. loeti luuletusi ja tehti näitemängu (Virgo oli väga-väga lahe!)Üheksandikele kingiti eksamiteks stressipallid. Üheksas jagas traditsiooniliselt kingitusi kõigile klassidele. Meie saime pille ja plaadi muusikaga, II klass sai omale 3 "poissi" juurde, sest neid on neil vähe (ainult 2), 7.kl sai kotitäie paberlennukeid, 4.kl poksikindad, 5.kl laheda jalgrattakiivri, jne. Õpetajad said seekord pirnid, et "lambis tuli ei kustuks".


ÜLLATUS




Alles nädalake tagasi joonistas õpetaja koolimütsi kavandit. Siis oli huvilised ninapidi juures. Täna olid juba proovieksemplarid valmis ja saime neid esmajärjekorras proovida. Kui Adeele peegli ees mütse pähe sättis, siis kuulsin Karelit talle komplimenti tegemas. Nii kena, sest millisele naisolevusele ei meeldiks siis meestelt komplimente saada oma välimuse kohta. Nüüd jääb oodata, kuidas koolipere selle mütsi mõtte vastu võtab ja millal neid tellima saab hakata. Üks mis kindel, selline müts peas määrab paljus ka mütsikandja käitumist.

PÄIKE PAISTAB KÕIGILE