Thursday, December 16, 2010

PALJU ÕNNE, JAANUS!


RÕÕMSAD UUDISED

Meie klassi kaks õpilast olid eile kutsutud maakonna parimate koolisportlaste vastuvõtule - Karel ja Triinu. Uhke tunne!

Adeele kirjutatud laulu "Unistus" saab kuulata vikerraadio arhiivist. Vajuta siia ja keri saate aeg 10.57 ja kuuledki.

Wednesday, December 15, 2010

TUISK


Eelmisel reedel tegutses Eestimaal tuisutüdruk Monika. Meie klassis olid sel päeval kohal pooled õpilased. Triinu tuli lausa jalgsi läbi lumme uppunud metsa ja jõudis punaste põskedega kooli. Päeva peale kaevas end lumest välja veel Hedvika. Monika oli ka usinalt kaunistanud koolimaja aknaid.

KÄTISED


Valmis on saanud kaks paari uusi, sooje kätiseid. Adeele plaanib neid veel jõulukingiks kududa.

Tuesday, December 7, 2010

7.detsember


Täna panime kokku oma piparkoogimaja. Ei olnud eriti kerge töö. Nüüd saame aru ka, miks nad müügil kalli hinnaga on. Õpetus oli karbis olemas, tegutsesime täpselt selle järgi, aga tagantjärgi võib öelda, et vett oleks võinud glasuurile pisut vähem panna. Algul läks kõik ladusalt. Aga kõige hullem oli katuse külge saamine, ikka kippus ta meil käest alla vajuma, hoia palju tahad. Lõpuks ühise pingutuse tulemusena ta ikka pidama jäi. Ken arvas, et nüüd võiks selle kohe ära süüa, aga "ehitajad" vastasid, et ootame ikka pühade lõpu ära. Magusat lõhna on terve klass täis.




Kui maja valmis, jäi veel pisut aega jõulukaunistusi valmistada, sest meie kui kõige vanemad alumisel korrusel, peame kaunistama koridori.

Monday, December 6, 2010

RÕÕMSAD UUDISED

RAPLAS SADOLINI SPORDIHALLIS TOIMUS RAPLA MAAKONNA V-VII KLASSIDE KORVPALLI MEISTRIVÕISTLUSED. PÕHIKOOLIDE ARVESTUSES SAAVUTAS MEIE KOOLI VÕISTKOND I KOHA.

VÕISTKONNAS MÄNGISID:
KAREL KREUZ
KAREL PÄRN
MARKUS LAIDMETS
RANNO LAUP
MARKUS SATSI
SVEN METSJÄRV

TOIMUSID VIBULASKMISE EESTI TALVISTE KARIKAVÕISTLUSTE EELRINGID. FINAAL VÕISTLUSELE SAID NELI MEIE KOOLI VÕISTLEJAT:
TRIINU LILIENTHAL, ALLAN NIIN, KADRI LILIENTHAL JA HELENA SAKS.
FINAAL TOIMUB 11.DETSEMBRIL VANA-VÕIDUS.

BOWLINGUS


Eelmise koolinädala lõpetasime ühise bowlingumänguga Raplas. Oli väääääääääääga tore!

Kõik olid rõõmsad, õhinas, vahetud, sõbralikud, hoos, ....

Jõudsime ära mängida 1,5 mängu ja kahju oli teist pooleli jätta, aga aeg oli halastamatu. Ühiselt otsustati, et uuel aastal-veerandil võiks seda korrata, aga siis juba mängida 1,5 tundi. Usinalt külastati ka baariletti ja osteti joogipoolist ning näksimist. Kuna meeleolu oli nii positiivne, siis õpetaja tellis lõpuks kaks suurt pitsat. Maiustasime siis enne lahkumist ja lugesime punkte kokku. Tulemused:

I AIGI 104 punkti

II KAREL 87 punkti

III JAANUS 84 punkti

Aga tegelikult oli kõige tähtsam lihtsalt mängulust ja mõnus koosolemine!






JÕULUKUU ALGUS

Sel aastal otsustas õpetaja päkapikkudele appi asuda ja võttis kommimure oma kanda. Nüüd on nii, et igal hommikul leitakse advendikalendri majast üks salakiri, mis annab vihje maiustusi otsima hakata. Esimesel päeval tormati saali ja sealt lillepotist Joonas kommikoti ka leidis. Ka järgmisel hommikul oli leidjaks sama mees. Pakk tuli nüüd köögist üles otsida ja sealt ventilatsioonitoru vahel ta oligi. Kotti avades oli hinnang - räigelt head kommid! Reedel vihjas kiri muusikaklassile. Õnn, et tädi Ilme juhtus seal just koristama :) lPakis olnud kuldsed karukesed said ka hea hinnangu. Esmaspäevast pakki otsiti juba kauem, sest ihtsalt ei usutud, et nii suur karp võiks meile kuuluda. Keegi arvas, et nüüd ei ole mõtet nädal aega enam kommi oodata. Karbis oli piparkoogimaja, mis vaja ise kokku panna. Tüdrukud teevad seda homme käsitöötunnis ( mille peale mõne poisi nägu küll pikaks venis).
Proovime hommikuti veel midagi hingele pakkuda. Kordamööda valitakse plaate kauni muusikaga ja loetakse teistele midagi ette. 1.dets. hommikul luges õpetaja üht oma lapsepõlve lemmikmuinasjuttu headusest ja mängitas oma lemmikplaati Andrea Boccelilt. Järgmisel hommikul oli valmis Marta oma plaadi ja jutukesega Martast. Laura sisustas jõululuulega reede hommiku ja Sigrid tänase hommiku looga sussipäkapikust. Kõik esinejad on saanud seinalt valida omale preemiaks väikese šokolaadi.
Seda kalendrit kaunistavad valgest paberist välja lõigatud kuused, mis valmisid reedel bussi oodates. Pikapäevarühmas nakatasime nendega teisigi.


Täna valmisid ka peokutsed peredele.

6.detsember

Ilm on ikka tore ja talvine küll. Ei mäletagi enam, millal oleks olnud selline detsember, et poleks enne jõule pidanud lumepuudust kaebama.

Esimeste lumeilmadega oli hommikul lausa raske lapsi klassi saada. Lumi tõmbas tugevamalt!

Esimest korda pakuti meile võimalust osa võtta suuremate üritusest - kodanikupäevast. Õpilased olid avaldanud arvamusi, mida saaks/võiks kooli ümbruses muuta. Kohal olid Kaereperest valitud volikogu liikmed, kes oma plaane ja tegemisi sel alal tutvustasid. Sai tutvuda ka ehitama hakatava uue lasteaia plaanidega.

Tüdrukutel on valminud patsikummide kaunistused. Niit ja nõel püsib neil noortel daamidel küll näpu vahel. Kasvavad tragid naised-noorikud.

Ja enamus sai valmis ka oma soojad kätised. Ega modelli töögi meile võõras pole.