Sunday, February 26, 2012

PIKK LIUG

Pidupäeval said pika liu laskjad oma medalid kätte.

















23.VEEBRUAR KOOLIS

Neljapäeval oli meie klassiruum piduehtes ja ka kõik koolitunnid vastavas meeleolus.


Lisaks oli meil vastutusrikas ülesanne kaunistada saal pidulikuks aktuseks. Ühise ja ÜKSMEELSE töö käigus valmisid rukkililled. Piduehtesse said ka mudilaskoori lauljad. Õpetaja Eve-Mai ja Ebe abil sätiti selga triibuseelikud, keerutati vöid ja kinnitati sõlgesid. Eriti lõbus oli poiste riietamine, sest esialgu ei saanud arugi, kuidas need püksid jalga peab saama. Rahvariides laps on ikka üks väääääääääääääääääga ilus ja armas laps. Kas pole? Nagu näha võib poseeriti täie mõnuga.



























Rahvuslikke lisandeid said ka teised soovijad õpetaja tagavaradest oma riietele kinnitada.
Pidu algas muidugi ühise hümni laulmisega. Küll meil oli hea kaasa laulda, sest esimene salm sai just kenasti pähe õpitud. Meie kooli vahvad muusikud andsid väga armsa kontserdi, kus kõik said oma oskusi näidata erinevate pillidega, liigutustega ja säravate silmadega. Super! Külas oli ka pärimusmuusik Mari Tammar Raplast. Ta tutvustas kolme pilli - parmupill, pikk vile ja torupill. Loomulikult pani ta kõiki meid koos regilaulu laulma ja loitsima. Tema esinemine oli nooruslik ja emotsionaalne. Mis südamest tuleb, see ka südamesse läheb.






Tuesday, February 21, 2012

MATEMAATIKA

Õppisime paaris ja paarituid arve. Abiks olid nööbid. Aitäh Germo emale nööpide eest. Väikestega õppisime matemaatikat, suurtest tegime vurre.

VASTLAPÄEV

Sõidud tegime eile, aga täna rääkisime vastlapäeva kommetest, värvisime töölehte, vaatasime multikat, meisterdasime vurri. Kõige kõvem vurritaja oli Germo. Tema noomis ka õpetajat eile, kui see ripakil hõlmadega ja palja kaelaga bussi peale kiirustas ( pärast kümnete kinnaste, saabaste, sallide sättimist ). Pika liu võistlus jäi tuisu tõttu pidamata ja medalid õpetaja sahtlisse. Lõunaks sõime hernesuppi ja kukleid, ninad kooresed.


















PALUKÜLAS

Vastlapäeva sõidud said tehtud juba esmaspäeval. Tagant järele vaadates võime ainult õnnelikud olla, sest teisipäevane ilm oli palju hullem. Kondid jäid terveks, aga kelke ikka pragunes. Tunni ajaga oli enamus juba täitsa väsinud. Huvijuht Kalvi pani muusikat ja direktorgi tegi oma sõidu laste pika kelgurongiga. Tore oli vaadata, kui sõbralikult ühes mestis olis suuremad väikestega, eriti oskavad kokku hoida meie iluvõimlejad.



LIIKLUSTUND
































Reedeti hakkab meil külas käima politseinik Kristel. Esimesel korral tegi ta tuttavaks meid politseiniku varustusega ja rääkis taas helkuri vajalikkusest. Oma silma ja käega sai üle katsuda kumminuia, taskulambi, käerauad. Isegi relva sai pisut piiluda tema käest.

KAARDID



Kuna värviline liiv nii köitis meid, siis valmis veel sõbrapäeva järgseltki hulk kauneid kaarte.

Tuesday, February 14, 2012

SÕBRAPÄEV









Hommik algas kingituste jagamisega. Mõnel oli meeles midagi punast või roosat selga panna. Kõik said õpetajalt rinda punase südame. Vahetati kaarte ja maiustusi. Vanessa oli valmistanud kaardid kohe tervele klassile. Kooliraadio mängis soovilugusid ja edastas tervitusi. Päeva lõpuks oli lõbus etendus "Suhkrukohvik". Muljed olid - äge, naljaks, tore, ... Etenduselt tulles ootas klassis magus üllatus - südamekujulised korvikesed marjade ja jäätisega. Kes soovis, see proovis.






SÕBRAPÄEVAKAARDID VÄRVILISE LIIVAGA ja FIMOST SÜDAMED




































LUMEMEMMED VALMIS













KÜLAS KÄISID POLITSEINIKUD





















Politseinikel oli rääkida väga tõsist juttu käitumisest koolis, kodus ja tänaval. Põnev oli näha väga õpetatud ja sõnakuulelikku politseikoera.