Thursday, May 31, 2012

REISIPILDID 3

TUTIPIDU

Meie tähtis päev on käes. Kõik saabuvad hommikul kooli pidurõivastes, koolimütsides ja lilledega. Suured tänud emmedele! Lapsed on kaunid  ja koguvad komplimente terve päeva jooksul. Egle tuletab direktorile ka meelde, et täna on tähtis päev. Tegeleme veel viimaste ettevalmistustega, teeme proovi, seame saali korda, lõpetame kaardid, valime muusika sissetulekuks. Kõige selle kõrvalt jõuame veel tülitseda, supi sametseelikule kallata, end üleni kriidiseks teha ...
Ja siis ta algab! Tore on näha ka mitmeid vanemaid saalis meile pöialt hoidmas. Esinemised lähevad kenasti ja kõik laabub plaanipäraselt. Elevust tekitavad meie soovid suurtele. Üheksas klass annab üle traditsioonilised kingid. Selleks tuleb enne igal klassil end tõestada. Meie klass peab maha pidama maadlusmatši. Kristjan osutub kõige julgemaks, kes suure Robertit maha peab murdma. Ja oh imet! Sellega ta hakkama saabki. Kingivad nad meile oma padjad, et saaksime pingeid maandada padjasõjas. Teine klass peab nendega võistu Kaera-Jaani tantsima, kolmas klass laulma, neljas püramiide tegema. II klass saab kingiks pidurid, III klass liimipurgi ( ühtseks on vaja saada ), IV klass redeli üles korrusele kolimiseks. Viiendal klassil tuleb võidu istuda, kingiks tool ( ärge istuge põrandal! ). 6.kl saab suukorvi tõttvaatamise eest ( rumalad sõnad ), 7.kl viskab korvi ja saab magneti ( puudujate kooli tõmbamiseks ). Kuna 8.kl on nende mantlipärijad, siis saavadki nad pärast jalgpallilahingut ( milles ka minul õnnestus juhuslik värav lüüa )endale mantli. Õpetajad saavad kingiks raudnaela ja suhkrutükid ( oled kooli raudnael, igas töös leidub alati üks suhkrutükk ... ). Hingi liigutab Mihkli laul suure Andreasega. Ja ongi aeg heliseda viimasel koolikellal. Kirju seltskond lahkub koolimajast kellahelina saatel. Koolihoovis kostitab õp. Tiina kõiki pidulisi koogiga. Tehakse veel viimased pildid.
OLITE TUBLID! SAIME HAKKAMA! AITÄH! Tänusõnad veel abistajatele - direktorile, õp. Eve-Maile, õp. Kalvile, Allanile.
Pilte on üsna kasinalt, sest ega ei olnud eriti aega klõpsida.

REISIPILDID 2

REISIPILDID 1

VIIKINGITE KÜLA

Ilm kurvastas küll kolmapäeva hommikul. Vihm! Vihm! Vihm! Ilmateade lubas lõunast kuivemaks minna. Loodame viimse hetkeni, aga ..
Õnneks ei lase lapsed end sellistest asjadest häirida. Õhinal pakime end bussi. Kuna kohti on 15-le, siis kolm tüdrukut sõidab Stella ema autoga bussi järel. Väikese ekslemise ja otsimise peale oleme kohal. Et vihma endiselt tibutab, siis seame end sisse katuse all. Kotid pakitakse lahti ja asume einestama. Eks juba bussiski oli põnev kotis sobrada ja mõnuleda kaasa panduga. Nüüd on aega veel ümbrusega tutvuda - kalad tiigis löövad lupsu, sillad, paat, lammas aias, püstkoda, koopasaun, külakiik. Ongi aeg kohtuda mängujuhiga. Ta tuleb suure vankriga ja viib meid kaasa linnusesse. Toimub põhjalik relvade tutvustus - odad, kirved, mõõgad, nui, rõngassärk, kiivrid, ... Siis algab ettevalmistus lahinguks. Kõik saavad kiivrid ja mõõgad, osad ka kilbid. Kiivrite värvi järgi tekib kaks meeskonda - hallid ja mustad. Selgeks tehakse mängureeglid ja läheb lahti. Nüüd ei tunne isegi õde venda ( nt Stella Renetit ). Elud kaovad ja võitjana väljuvad lahingust seekord mustad. Nendel on seetõttu õigus hõivata ka linnus. Linnuses olijad valmistatakse ette kaitsmiseks ja teised rünnakuks. Joonas saab positsiooni üleval müüril, tema ülesandeks jääb ründajaid "kividega" pilduda. Kilpidega sõdalased kaitsevad väravat ja teised on valmis sissetungijaid tagasi tõrjuma. Väljas algab kiviheitemasinaga kivide pildumine. Kivi läheb lendu kui meeskond suudab ühtselt tegutseda ja oma mina maha suruda. Üks kivi oleks peaaegu õpetaja pead tabanud. Kivirünnak lõppenud rammitakse linnuseväravaid palgiga. Kolme koputuse peale avanevad väravad ja läheb jälle tõsiseks lahinguks. Ei püüdu ka pisarad - rohkem vist viha kui valupisarad. Sissetungijatel ei õnnestu varanduse ligi pääseda, taas mustade võit. Nüüd vahetatakse osad ja kaitsele asuvad hallid ning ründama mustad. Müürile asub seekord Mihkel. Kivid lendavad kõrgelt ja enamus kukub linnusesse. Taas rammimine palgiga ja mõõgavõitlus linnuses. Viimase hallina peab nelja musta vastu võitlema Stella. Tuleb alla anda. Järgneb vaba mäng linnuses ja kiikumine. Lõpuks pikk fotosessioon relvadega. Kaks tundi on märkamatult kadunud. Isegi vihm on üle jäänud. Adrenaliin üleval, peab bussi seinte vahele pugema. Kodutee möödub üsnagi lärmakalt, sest kired ju möllavad. Mõni küll üritab tukkuda, kuid seda vaevalt, et õnnestub sellises seltskonnas teha. Kaereperes oleme täpselt 18.00! Loodetavasti lähevad kõik koju heade muljetega ja jagavad oma reisimuljeid peredega. Ühed tossud õnnestus meil ära kaotada, muidu läks kõik korda. Aitäh Stella emale saatmise eest! Õpetaja jäi küll reisiga rahule.

PIKAKAS



Eelmine nädal olid väga ilusad ja soojad ilmad. Käisime palju õues. Õpetaja tööks oli pärgade punumine kui lapsed kiikusid.

Tuesday, May 22, 2012

Tuesday, May 15, 2012

LOODUSÕPETUS

Teemaks olid õhk ja vesi. Meisterdasime tuulerattaid ja purjekaid. Voltisime ja lennutasime lennukeid.

EMADEPÄEV

Enne emadepäeva reedel kutsuti kõik pered kooli kevadkontserdile. Pidu toimus seltsimajas, sest koolimaja oli vallutanud näitus. Mudilaskooris laulsid Stella, Elise, Edith, Mihkel, Vanessa ja Egle. Kõik olid kaunites rahvariietes. Esinesid meie solistid Elise ja Stella. Pilli mängisid Edith, Mihkel, Stella ja Elise. II klassi rahvatantsurühmaga esines koos meie Germo. Võimlemiskavaga esinesid Egle, Vanessa, Elise ja Stella. Valmistasite oma kauni esinemisega palju rõõmu. Tore oli publiku hulgas kohata mitmeid meie klassi pidulikult riietunud poisse. Nii mõnelgi perel oli pärast kontserti veel jaksu astuda läbi koolimajast ja uudistada laste näitust. Meie emasid ootasid klassis üllatused.

KINGID EMADELE

Sinililledega linik. Ise harutasime riidele narmad ja maalisime siidivärvidega õied.


Ka kaarti kaunistasid sinililled. Need joonistasime liivapaberile ja triikisime siis töö värvilisele paberile. Lõpuks tuli töö viimistleda kaardiks.


Et emmed ikka oma armsatele lastele kooki saaks küpsetada, kinkisime neile puulusikad. Lusika varre kaunistas igaüks meelepäraste värvidega.




Lilleõied said meil juba varakult valmis. Need tegime saunaistumisalustest ja grilltikkudest.



Kokku sai kena komplekt.

MAIJOOKS

Maikuu tulekut tervitab meie kool igal aastal algklasside maijooksuga. Jooks toimub spordimaja taga maastikul. Tuleb läbida nii tõuse kui langusi.
Kõik 53 jooksjat lõpetas õnnelikult ja hea tujuga.   


                             Kõik said diplomi ja kommi põske. Võitjatele lisaks šokolaadimedalid.

TEEME ÄRA!

4.mail oli koolis koristuspäev ja kõik klassid said ühe territooriumi, mida koristada. Meie ülesandeks oli koristada klubi parki, kus meile meeldib kiikumas käia.
Enne tööle asumist.
Nimed kirja ja töövahendid kätte.

Sõpradega on koos hea astuda.


                                                                Mõni põnev leid.


Meestel on mehisemad tööd...
... tüdrukutel veidi kergemad.

Meie tööpäev on lõppenud.

KUNSTITUND ÕUES

Käisime ülaseid korjamas ja joonistasime neid söepliiatsitega.