Friday, October 26, 2012

PALJU ÕNNE, MEIE ARMAS KÄROLIN-TRIIN!

SÜNNIPÄEVAL SOOVIME SULLE RÕÕMURIKKUST,

SILMADESSE KELMIKUST, JALGADESSE PIKKUST,

SÕRMEDESSE OSAVUST, SÜDAMESSE HEADUST.

ÕNNEKS POLE OLEMAS ÕNNE VASTAST SEADUST!

( O. SAAR )

 

Monday, October 22, 2012

KOOLI UUS KODULEHT

Lõpuks on saanud valmis kooli uus kodulehekülg. Vaata seda siit või siis linkide alt vanematele.

MIDA ME ARVAME SÜGISEST

* Hea – Sügis on värvikas. Saab seenel käia ja värvilisi lehti korjata. Sügisel on venna sünna, Stella ja õpetaja nimepäev, on õpetajate päev. Lähen järgmisesse klassi. Saan esimese tunnistuse. Puuviljad saavad valmis. Sügisel on tore Stella juures lehehunnikutesse hüpata.
Halb – Linnud lendavad ära. Loomaaed pannakse kinni. Külm on. Peab paksult riidesse panema. On raagus puud. Sajab palju vihma. Läheb rutem pimedaks. Lilled närbuvad ära.
* Seened kasvavad hästi. Puud on värvilised. Õpetajal on nimepäev. Õunad valmivad. Saab lehehunnikusse hüpata. Puuviljad saavad valmis. Annel on sünnipäev. Minul on nimepäev. On sügisvaheaeg.
* Ilusad lehed. Seened. Marjad. Ilus loodus. Mulle meeldib õues olla. Õues on ilus.
* Sügisel saab lehehunnikusse hüpata. Lehti saab riisuda ja korjata.
* Mulle meeldib loodus. Ilusad on vahtralehed. Sügisel saab lehti riisuda, lehtede sees rattaga ketsi lasta, kastaneid korjata.
* Lehed langevad. Öösel sajab vihma. Mets on ilus. Kool on ilus. Puud on ilusad. Lepatriinud on ilusad. Koolivahendid on lahedad. Lilled on ilusad. Linnud hakkavad soojale maale lendama. Talv hakkab tulema.
* Sügisel on külm. Saab käia isaga kombainiga vilja võtmas. Sügisel on ilusad värvid. On sopane. Saab õues lehti riisuda.
* Mulle ei meeldi sügis, et vihma sajab. Mulle meeldib, et lehed on värvilised ja saab poris ning lehtedega mängida. Saab loodust nautida. Ma ei taha, et müristab ja paha ilm oleks.
* Sügis on hea. Vahtralehed lendavad alla. Metsas on seeni, kukeseeni ja puravikke. Lendavad linnud.
* Lehed on ilusad. Vanaemal on sünnipäev, õpetajal nimepäev. Sügisel on õpetajate päev. Juurviljad saavad valmis. Linnud lendavad ära. Ilmad on koledad. Õues ei saa käia. Ei saa enam marju süüa. Lilled enam ei kasva. Mulle ei meeldi, et kogu aeg vihma sajab.
* Lehed langevad. Poriloigud. Vihma sajab. Mängin. Vikerkaar. Lilled närtsivad.
* Halb – vihm, lehed langevad, muru on märg. Sünnipäev. Põder, kits. Mängin. Hea tegu – raamatuid lugeda, telekat vaadata, vikerkaart nautida, lilli kasta, muru niita, riisuda.
* Mulle meeldib sügise loodus. Mulle meeldib jalgpalli mängida. Mulle meeldib seenel käia. Ma korjan kukeseeni, pilvikuid ja puravikke.
* Ilus on sügis. Sügis on värviline. Lehed on ilusad. Ma olen näinud ilusaid lehti. Tee on lehtedest värviline. Kermol on sünnipäev. On isadepäev. Ma käin sügist vaatamas. Meil on ilus maja esine. Ma käin tihti sügist tervitamas. Maal on ilus vaher. Seal on ilusad lehed. Ma käin tihti lehti toomas, ilusaid lehti korjamas. Emmel on hea meel, et ma korjan talle lehti. Kui ma lähen kooli, siis ma näen, et lehed on ilusad.
* Mulle ei meeldi vihm. Olen näinud kitse. Kirjud lehed. Ilusad puud. Tiik. Olen näinud siili.
* Sügis on kõige parem, sest on värvilised lehed. Puud on värvilised. Maas on ilus muru ja paljud linnud lendavad ära soojale maale. Vahepeal ma ei käi õues, sest õues on külm ja vihma sajab. Vahest ma käin õues, sest on ilus päev ja lehed värvilised. Kõige parem on see, et saan värvilisi lehti korjata. Minu lemmikud puud on toomingas, kask, pärn, hobukastan, vaher. Pihlakas on eriti ilus, tal on ilusad marjad.
* Ma ei käi õues. Ma tahan olla arvutis.
* Mulle ei meeldi, et vihma sajab. Mulle meeldib batuudil mängida tammelehtedega. Liivakastis mängida. Ma riisun lehti.

Sunday, October 21, 2012

KÄSITÖÖRING

Teises tunnis valmis veel hulk shamballasid.



Kolmandas tunnis tegime kuldsed roosid viimastest vahtralehtedest.

PAABULIND

ÕPETAJA NAERAB

Viimasel selle veerandi koolipäeval lugesime vanarahva tarkusi sügisest. "Kured lähvad, kurjad ilmad. Haned lähvad, hallad taga. Luiged lähvad, lumi maas."
Õpetaja: "Noh kui näete, et ma lendan, siis teate, et lumi tuleb!"
Mõned hakkavad muhelema. Mõned ei saa midagi aru ja vaatavad segaduses ringi.
Joonas tõstab käe: "Sa pead siis Red Bulli jooma!"

LEHETRÜKK

MATEMAATIKA



Ruumiliste kujundite õppimine - abiks 3D prillid. Püramiididest valmis püramiidi-küla.

KLAASIST KAELAEHE

Meie klassi tööd.

KLAASITÖÖTUBA

Külas käis meister Jüri Soo Pärnust. Huvilisi meisterdajaid oli peaaegu 70. Töö käis hommikul esimesest tunnist alates kuni peaegu kella neljani välja. Meister oli muhe sell, ümises lauluviit ja õpetas oma töö nõkse tundma. Põnev oli muidugi klaasi lihvimine ja hilisem serva tinutamine. Püsivust oli vaja tebi kinnitamiseks, siingi olid tal omad kavalad nipid. Kõik olid oma tööde üle uhked. Meiser jäi õpipoistega väga rahule.

ÕUNAD

Õppisime uut tehnikat. Tundus, et meeldis. Jan tegi peale tunde veel terve õunaraamatu endale. Kristjani töö puhtus hämmastas. Imestama pani, kui palju jõudis Germo Tüviste ühe tunniga.

LEHESADU

KURED LÄHVAD, KURJAD ...


SULED

PEEGELDUV SÜGISMAASTIK

Tuesday, October 9, 2012

MARJADE DEGUSTEERIMINE

Mmmmmmmm! Nii hea!

SÜGISPÄRLID

Oli pusimist küll, aga nüüd nad valmis on. Tänud kõigile, kes materjali varusid.

Mõned vahvad loomad said ka veel valmis.

MATEMAATIKA

Mitu nurka, tippu ja külge on sellel kujundil? Koos sõbraga saad asjad kergemini selgeks.

SIILI KEEDUPOTT

Tänases eesti keele tunnis mängisime Eno Raua lugu "Siili keedupott". Vahvad näitlejad olid kõik.

Sunday, October 7, 2012

KÄSITÖÖRING

Esimesed shamballad said valmis.

LOODUSÕPETUS

Kooliaias uudistasime erinevaid okaspuid.


















Kooliümbrusest korjasime tammetõrusid ja kastanimune.
Neist valmisid kaelakeed.



Maitsmismeel sai tööle pandud. Testisime erinevaid pähkleid ja astelpaju marju. Sõime ära "tammelehe" ( tammelehekujuline küpsis ). Tingimuseks oli see, et peab puu ära tundma.

ÕPETAJATE PÄEV

SOOVILINNUD LAES


LUGEMINE