Sunday, February 17, 2013

SÕBRAPÄEV



Kui eelmisel aastal vaadati rohkem kõrvalt, mida suuremad sel päeval teevad, siis sel aastal oldi juba ise hakkamist täis. Kohe hommikul jaotati üksteisele hulganisti kingitusi. Mängis kooliraadio, kust tulid soovilood. Esimeses tunnis seadsime kokku vanasõnu sõprusest, tegime intervjuu sõbraga, lugesime Anna kirja sõbrale. Enne teele asumist meisterdasime veel käepaelad nööbist ja nöörist.





Buss viis meid Tallinna Kadrioru parki. Meid oodati Miia-Milla-Manda muuseumis.Selle muuseumi ekspositsioon räägib sõprusest. Kõik toad kannavad ka vastavaid nimesid - sõpruse tuba, sõber loodus, sõber muuseum. Meie alustasime tunniga MILLEKS MULLE SÕBER? Rääkisime sellest, mida me vajame, et elu läheks hästi. Arutlesime sõbra tähtsuse üle meie elus. Kui tähtis on sõber ning kas me saaksime üldse sõpradeta hakkama. Kas sõber teeb elu heaks? Milline oleks elu ilma sõbrata? Koos selgitasime välja, milline on hea sõber. Millised on tema iseloomujooned ja kuidas ta käitub. Tegime kindlaks, kas meil kõigil on arusaam sõprusest ühesugune või sootuks erinev. Miks me kõik ei ole omavahel sõbrad? Aga kas me võiksime olla? Sõbratoas tehti erinevaid empaatiaharjutusi. Lõpuks said kõik kinnitada oma nimega, et nemad püüavad olla meie klassis sõbralikud. Ja kui see ununema kipub, tuleb võtta purgist, millesse kogusime nõuanded sõbraks olemise kohta, meeldetuletus. Peale tundi oli vabalt aega tutvuda teiste tubadega ja mängida koos sõbralikult. Looduse toas olid sellised asjad, mida tavaliselt toast ei leia - õunapuu, pärnapuu, seened, rohuvaip, putukad, isegi taevatähed on tuppa toodud. Muuseumi toas olid viie erineva ametimehe tööruumid: vürtspood, postkontor, kellassepa töökoda, õmblustöökoda ja fotograafi ateljee. Kõiki asju võis katsuda ja mängu võtta. Oli võimalik end veidi kostümeerida ja erinevaid ameteid proovida. Tundub, et seda tehti mõnuga. Veidi katsetasime ka õue mänguväljakut.



Päeva teine pool möödus lustides Skypargis. Ja seda tehti küll täie rinnaga. Hüpati, riputi, sõideti, pommitati, joosti, lasti liugu, ... Ja loomulikult osteti ohtralt jäätist ning jooki kohvikust!





Thursday, February 14, 2013

KINGID SÕPRADELE

KOLMAPÄEVAL VALMISID SÕPRADELE PUSLED JA KAARDID.

HEAD SÕBRAPÄEVA!


OLI TORE PÄEV TALLINNAS!















TÄNAN KÕIGI TOREDATE ÜLLATUSTE EEST. TEILE KINGIN ÜHE LAULU.
KUULA SEDA SIIT

Monday, February 11, 2013

VASTLAPÄEV

Vastlasõidud said päev varem tehtud. See otsus õigustas end taas, sest terve Paluküla mägi oli meie käsutuses. Ilm oli ka suhteliselt soosiv, ei olnud tugevat tuult ega sadanud, pehmet lund oli küllaga.



Ühe mehe sõidud lõppesid aga selliselt.


LUUKERE

SELLISED OLEME ME SIIS SEESTPOOLT!

HETKI KOOLIPÄEVAST

Eesti keel - määrame sulghääliku pikkust.













Loodusõpetus - õpime kehaosi.














Matemaatika - loeme raha kokku.



SIRKEL


KÄSITÖÖRING

Enne sõbrapäeva voolisime martsipanist roose ja meisterdasime sõpradele kaarte. Osalejate arv ulatus peaaegu 30-ni. Selle aasta rekord!

Wednesday, February 6, 2013

TALVERÕÕMUD

Valmis said pildid talverõõmudest.




Meisterdasime veel ühe kommidest inimese. See läks lohutuseks Elisele, kes juba pikalt haige ja ei saanud täna lauluvõistlusele tulla.

VALTU LAULULIND 2013

Meie klassist osales 4 vaprat tüdrukut - Egle, Edith, Vanessa ja Stella. Haiguse tõttu pidi Elise kahjuks eemale jääma. Kokku oli lauljaid peaaegu 20, neist 3 poissi. Kindlasti oli hulk julgust vaja, et üksi lavale astuda ja mikrofoni laulda. Lauljaid saatis klaveril õp. Viive, kes oli ka laulud selgeks aidanud õppida.

Lauljaid hindas žürii, kuhu kuulusid kooli vilistlased, praegused muusikat õppivad noored, endine muusikaõpetaja Eve-Mai, muusikaõpetaja Hagudi koolist ja õp. Vilve. Noorema vanuserühma võitjaks kuulutati Stella, kes sai ka publiku preemia. Edth sai kolmanda preemia. Keskmises rühmas kuulutati laululinnuks Maite ning vanematest Elina, kes samuti sai publikulemmikuks. Kõik osalejad said kenad diplomid ja kevadise lilleõie. Kogu kontsert salvestati.

Tuesday, February 5, 2013

LUMEMEMME MANDALA

INIMENE

Selle nädala teema on olnud INIMENE. Kunstitundides püüdsime inimest liikumas kujutada. Abiks võtsime liigendnukud. Need pakkusid huvi ka vahetundides ja peale tunde.














Huviga uuriti ka raamatuid sel teemal.

Loodusõpetuses näitasime, milliseid keerukaid liigutusi suudame oma kehaga teha.


Lõpuks panime töövihikus ja arvutis luukere kokku ning tantsisime koos temaga.

Monday, February 4, 2013

MEIE TUBLID SPORTLASED

Eelmisel nädalal oli meie kooli teatevõistlusevõistkond väga edukas "Tähelepanu, start!" võistlustel. Võistkonda kuulus 16 õpilast ( 8 poissi ja 8 tüdrukut ) II - V klassist. Meie klassi esindasid Vanessa, Elise, Andreas ja Silver.Saavutati I koht väikeste koolide arvestuses. Aprillis tuleb jõudu katsuda juba uutel võistlustel, seekord esindatakse juba Rapla maakonda.

KÄSITÖÖRING

Valmisid esimesed kingid sõpradele.

PUDELIKORKIDEST LINNUKESED

LUMEMEMMED