Saturday, March 30, 2013

KÄSITÖÖRING

Kaunistasime nõelviltimistehnikas mune. Mõned tööd said pildile.

VILTIMINE

Katsetasime uut tehnikat - nõelviltimist. See töö vajab kõvasti püsivust ja kannatlikku meelt. Täpsust ka, et mitte nõelaga näppu saada. Sedagi juhtus. Purunes 3 nõela. Aga munad said lõpuks uhked.


TIBUD

VIKTORIIN

III veerand lõppes traditsiooniliselt viktoriiniga, mille viis läbi õpilasesindus.

LÕPPES UJUMISKURSUS

Ujumiskursus sai läbi. Viimasel tunnil said kõik oma oskusi näidata ja lemmitegevusi nautida. Õpetajal oli lustivaid lapsi väga raske pildile püüda.

KOOLILAVA

Kolmanda veerandi lõpus toimub meie koolis traditsiooniliselt Koolilava ehk siis laste omaloominguliste näidendite konkurss. Ise mõeldakse lugu ja lavastatakse see oma valitud näitlejatega. Meie klass pani välja kaks lugu - tüdrukutelt ühislooming "Lapsed üksi kodus" ja poistelt Jani lugu "Uus müts". Auhinnalistele kohtadele me veel ei jõudnud, aga ära märkimist leidis Jani heatahtlik ja positiivne lugu. Palju oli etendusi röövidest. Kas aja märk? Suuremate etendused tegid palju nalja.

KASSINÄITUS

TARTUS

Selleks, et pikk tee kiiremini läheks lahendasime erinevaid mõistatusi, joonistasime, mängisime Aliast ja kaardimänge.

Tartu jõudes läksime kohe Teatri Koju. Kuna aega oli enne etendust veel küllaldaselt, siis vaatasime majas ringi. Esmalt võttis meid vastu mehhaaniline teater. Sinna oli vaja münt sisse panna ja siis hakkasid erinevad nukud tööle. Järgmises ruumis saime tutvuda maja minevikuga. Kõige rohkem uudistamist oli teatrinukkude näitusel. Siin sai ise teha varju-, marionett- ja käpiknukuteatrit. Väljas oli hulga igasuguseid teatrinukke Eestimaalt ja mujalt maailmast.

Lõpuks oli aeg minna teatrisaali. Esimest korda olin teatris, kus garderoobis said külastajad sussid jalga. Istekohad olid nummerdamata, kõik sätiti meeldivale kohale. Meie olime esiridades. Etendus "Pettson ja Findus" oli väga lustlik ja põnev. Naerutasid meid näitlejad Karol Kuntsel ja Ott Sepp. Ja naerda sai tõesti südamest. Peale etendust astusime 2 maja edasi ja olimegi mänguasjamuuseumis. Lahke pererahvas võttis meid vastu, riietusime lahti ja asusime giidi saatel maja avastama. Kuna eelnevalt olime muuseumi koduleheküljega tutvunud, siis juba teadsime, millised ruumid meid ees ootavad. Külastasime linnalaste, talulaste, toamängude, õuemängude, lauamängude, ülekeeratavate mänguasjade, filminukkude, jne ruume. Vaatasime näitust Bondi autodest. Põnev oli muidugi suur mänguraudtee, kus rongid sõitsid. Vaadata oleks veel paljugi võinud, aga kõhud oli väga tühjaks läinud ja mõtted kippusid leivakottidele minema. Kaasa osteti mõned suveniirid.

Jalutasime ülikooli juurde, Raekoja platsile, vaatasime viltust maja, ületasime Emajõge mööda Kaarsilda. Lõpuks leidsime oma bussi üles. Riidestki polnud aega lahti võtta, kohe olid toidukotid lahti pakitud ja esimesed ampsud suus. Tagasiteel lahendasime mõistatusi Tartust ja tegime ka ühe ostupeatuse. Päeva võib lugeda kordaläinuks.

Tuesday, March 12, 2013

NAISTEPÄEV

 Oli tore päev. Tüdrukud ja õpetaja tänavad Kristjanit üllatuse eest. Loodetavasti jõudsid kõikidele emadele-vanaemadele need kaunid õied.

MATEMAATIKA

 Õpime korrutamist.




UUED TOOLID

Meil on nüüd uued mõnusad kott-toolid. Aitäh, õpetaja Kati!
Naistepäeval oli seal mõnulemise õigus tüdrukutel.

Thursday, March 7, 2013

KÄSITÖÖRING

Täna sai hulk vanu taldrikuid uue näo.

Wednesday, March 6, 2013

KOERAD


Korraldasime klassis koertenäituse. Kes sai tõi kaasa mängukoera. Kokku saime täiesti korraliku näituse. Seda käisid ka teised klassid vaatamas. Erinevaid tõuge kogunes päris palju. Lõbu pakkusid muidugi naerev ja kõndiv koer. Kristjani rotveiler oli nii ehtne, et ajas isegi natuke hirmu peale. Edithi hiigelsuur koer lausa kutsus kallistama. Hiljem püüdsime neid koeri jonistada. Kõik olid väga usinad. Maruvahvad tööd tulid minu arust välja.




Monday, March 4, 2013

TAKSIKOER

Täna voolisime taksikoeri. Igavesti lahedad tulid.

Sunday, March 3, 2013

PIKAPÄEVARÜHMAS

Nädala lõpus meisterdasime lilli.

SOKIKOER


Täname õp. Merlet piltide ja sokkide eest, õp.Koidut, kes nööbi õmblemist õpetas ja Stella ema sokkide eest.

TÄHISTASIME ISESEISVUSPÄEVA


Täname õp. Vilvet piltide eest.

MEIL ON NÜÜD UUED VESTID

Täname õp.Eerikat pildi eest.