Sunday, April 3, 2011

PÄEV TALLINNAS

Neljapäeval olime kaks tundi koolis ja siis kiirustasime bussi peale, et sõita Tallinna. Buss viis meid Vabaduse väljaku servale. Sealt jalutasime mööda Harju tänavat Niguliste kiriku juurde, Adamson-Ericu muuseumi. Kuna aega veel pisut oli, siis toimus veel kiire jooks mööda Lühikese Jala treppe. Muuseumis ootas meid juba õpetaja Liisi. Esmalt tegi ta väikese sissejuhatuse kunstniku tutvustamiseks. Edasi seadsime end sisse II korruse näitusesaalis. Tutvusime ühe kunstniku maalitud portreega ja lugesime sellelt vihjeid maalitu kohta. Edasi püüdsime joonistada oma autoportree ja lisada sellele samuti vihjeid oma hobide-huvialade kohta. Uudistasime kunstniku maalitud nõusid ja püüdsime neile otstarbe leida, nt. päevalilleseemnete alus. Figuure uurisime aga ehete pealt. Otsimismäng oli väga tore, tuli leida kahest saalist need tarbeesemed, millest motiiv oli töövihikus. Kui ese leitud, tuvastasime selle otstarbe ja materjali. Tunni lõpus meisterdasime kõik omale väikese laeka, mille Adamson-Ericu stiilis kaunistasime. Õpetaja Liisil ja valvuritädil oli enne lahkumist meile hulganisti häid sõnu öelda. Tehti ka mõned väikesed sisseostud muuseumipoest.



Edasi sõitsime bussiga Skyparki. Kiirelt riided maha ja lustima. Esimese 10 minutiga lõkendasid juba kõik näost. Arvasin, et kahte tundi küll vastu ei peeta, aga oleks veelgi jõutud. Võis batuutidel hüpata, sõita erinevate ratastega, teha sumomaadlust, mängida pallisõda, ronida, turnida, katsuda jõudu pokikotiga, loopida korvi, ...
Kaks tundi möödus kiiresti ja lõbusalt. Lõbus oli ka tagasitee bussis. Mängiti ühiselt erinevaid sõnamänge. Õpetajale tegid rõõmu Sigridi sõnad: "Oli väga tore päev!"

No comments: