Wednesday, April 25, 2012

PÄÄSTEAMETIS



Tänane koolipäev möödus suuresti Rapla päästeametis. Käimas on koolitus TEAN TULEST 1.- 3. klassi õpilastele. Sõitsime liinibussiga Rapla. Õpetaja jäi väga rahule laste käitumisega bussis. Mõni küll arvas bussist välja astudes, et peaks kohe poodi minema, aga me seadsime siiski sammud Päästeameti hoone poole. Teel sinna möödus meist masin päästjatega ja sealt lehvitati meile sõbralikult. Esmane õppus toimus koos juba tuttava tädi Õiega. Koos otsiti toast ohtlikke olukordi, õpiti kasutama tulekustutit ja tuletekki, harjutati päästeametisse helistamist. Paljud peavad kodus veel oma täpse aadressi selgeks tegema. Sest jäime sellega hätta. Veidi häiris laste kärsitus ja kasin kuulamisoskus ning tähelepanuvõime.
Edasi võttis meid oma hoolde juba onu Tanel, kes näitas maja ja masinaid. Onu Peeter tutvustas kraami, mis kõik ühel masinal peal on. Põnev oli ise katsuda ja proovida.
Väga huvitav oli voolikute pesemise masin. Imestama pani see, et voolikuid kuivatatakse veega!

Julgemad ronisid torni tippu, kuhu mehed jõuavad 45 sekundiga. Meil läks ikka tunduvalt kauem aega.
Julged said ka lõpuks mööda toru  teiselt korruselt alla lasta. Lõpuks pakuti kõigile Nublu kommi ja kaasa saime töövihikud. Nüüd oli tõesti aega ka poodi külastada. Osteti enamasti jäätist ja jooki. Õpetajal tuli olla abiks raha kokku lugemisel ja eelarve kontrolli all hoidmisel. Ühel mehel jäi kassas 5 senti siiski puudu, enne kui õpetaja jaole sai, oli juba üks lahke tädi asja lahendanud. Kassapidaja oli väga mõistev ja kannatlik meiega. Tagasiteel oli bussis palju reisijaid ja kõigile istekohti ei jätkunudki. Loodetavasti pakku päev lastele vaheldust, aga eelkõige muidugi uusi ja vajalikke teadmisi.









No comments: