Monday, September 29, 2008

29.september

Mihklipäev. Täna hommikul selgus, et pool esimesest kooliveerandist ongi juba läbi. Nädalavahetusel käidi sünnipäeval, sorteeriti kartuleid, riisuti lehti,...Greete üllatas täna õpetajat toreda kingitusega. See kulub meil klassis kindlasti ära. Tänan Renekit, Triinut ja Andrat päevaraamatute eest.
Matemaatikas mängisime tunni alguses vähendamise-suurendamise mängu puust numbritega. Tegime tutvust täisnurgaga. Voltisime selle paberist ja mõõtsime sellega nurki vihikus ja klassis.
Leidsime neid enda ümbert hulganisti. Kui lapsed vihikus mõõtmistööd tegid, siis mõõtis õpetaja lapsed üle, et kui palju keegi suve jooksul pikemaks sirgunud on. Tulemuseks oli 2-4 cm igal ühel.
Kehalise tunni ajal köhis Carmen arvuti taga ja õpetaja aevastas oma laua taga. Meie oleme vist ennast ära külmetanud. Joonas on vist päris haigeks jäänud. Teised tulid punaste põskedega klassi tagasi. Eesti keele tunni alguses selgitasime liisusalmiga välja 4 kaptenit, kes omale meeskonnad valisid. Nendeks said Greete, Karel, Marta ja Adeele. Tuli tähestiku tabelisse kirjutada täishäälikuga algavaid sõnu. Iga kirjaviga võttis punkte maha, iga ainulaadne sõna( mida teistel ei olnud )andis lisapunkte juurde.
Lõpptulemus oli tasavägine. 1 punktiga võitsid "Mustad kassid"(Laura, Greete ja Mardo).


Võrdselt punkte said "Lõvisüdamed" ja "Kassiopeia". Rõõmu tegi rühmade tore ühine koostöö. Tuletasime meelde täishäälikuühendit, kirjutasime A ja Ä tähte, kordasime luuletust.
Ühiselt otsustasime, et teeme arvutitunni enne ja pärast päeva lõpus kunstitunni. Nii tundus mõistlikum. Arvutitunnis vaatasime Jussi multikat puudest, saime veelkord kinnistada oma teadmisi puudest ja põõsastest. Tegime tutvust uue mänguga "Keelemaailma tähetaevas". Siin sai igaüks proovile panna oma teadmised täis-, kaas-ja sulghäälikutest. Esimeselt planeedilt jõudis enamus teisele planeedile. Siin läksid aga ülesanded juba liiga keeruliseks meie jaoks. Enim punkte kogunes Adeelel ja Greetel, kenasti läks veel Jaanusel, Laural, Triinul, Andral, Karelil, Martal. Kuna üks arvuti streikis, siis sai Adeele võimaluse töötada õpetajate toa arvuti taga. Muusikatunnis said kiita rütmitöö eest Laura, Carmen, Jaanus, Adeele, Triinu, Andra, Marta, Greete. Laulmise eest Greete, Andra, Renek. Viimases tunnis meisterdasime looduslikust materjalist haldjaid. Seda saime teha tänu Kareli toodud kastanitele. kasutasime veel sammalt, hiina laternaid ja sulgi. Mõni sattus nii hoogu, et tegi neid kohe 3 valmis. Värvisime roheliseks ka valged pildiraamid, see töö jätkub veel. Selline tegus päev see esmaspäev!

No comments: