Tuesday, September 30, 2008

30.september

Viimane septembrikuu päev. Hoogu oli täna kuidagi vähevõitu, tavapärast särtsu ei olnud. Äkki oli süüdi hommikune esimene matemaatikatunni mäng "Unine karupoeg". Kõik jäidki tukkuma?
Jaanus selle mängu võitis. Teises mängus tuli leida õuntele sobivaid lehti. Visalt läks see töö. Leidsime täisnurki joonistelt, võrdlesime ruutu ja ristkülikut, mõõtsime.
Eesti keeles leidsime sõnadest täishäälikuühendeid, mõtlesime ise nendega sõnu, ladusime aedviljade nimesid. Veatult õnnestus seda tööd teha Triinul, Jaanusel, Adeelel. Väga hästi läks veel ladumine Carmenil ja Laural. Naeri salmi treenisime täna kivikestega rütmimängus. Väga hästi tuli välja, ei lennanud enam kivid lugemise ajal põrandale. Mitmed proovisid pärast üksi luuletust teistele ette lugeda. Tasub veel harjutada. Lugesime jutte aedviljadest. Eilsete kirjatööde eest kiitus Karelile ja Triinule. Nemad olid kõige täpsemad, ei eksinud kordagi. Kiitust on väärt veel Jaanus ja Adeele. Kirjatehnika harjutused olid seekord veidi lohaka näoga. Suudame paremini. Rahule võis jääda Sigridi, Laura, Reneki ja Carmeni tööga. Mõni kirjutas täna etteütluse vigade paranduse vigade paranduse vigade parandust. Peale tunde jõudsid kooli lõpuks kauaoodatud uued õpikud. Väga ilusad! Mardo pistis juba uudishimulikult nina sisse. Homme jagame need laiali. Vana raamat jäta koju, siis ei pea iga päev raamatut tassima. Uus tahab muidugi kaitseks kaani-paberit ümber saada.
Loodusõpetuse tunni ajaks oli ilm kutsuvalt ilusaks läinud. Plaan oli küll neljapäeval metsa minna, aga mine seda ilma tea! Lubab vihma. Tegime asja kohe teoks. Kui nüüd mõned jalanõud veidi mustaks said, siis muud hullu ei oleks tohtinud olla. Õpetaja sai oma kontsade küljest küll pärast kõik lehed kätte. Kõndisime Viljandi maantee äärde. Teel olles rääkisime palju liiklusest ja vaatasime sügisest loodust. Metsa alla jõudes asusime otsima õpitud puhmaid. Oma silma ja käega sai selgeks katsutud, millised on mustikas ja pohl. Nende puitunud varre tõttu polnud neid väga kerge murda. Kõik tõid neljapäevaseks tunniks klassi kaasa kaks oksa. Kohtasime veel üht sinist marja. See tunti kohe ära - ussilakk. Reneki ema varustas meid taas - seekord saime näha kanarbiku oksa. Lõunasöögiks pakuti peale supi õunakooki. Pikapäevarühmas nägime vaeva matemaatika ülesandega. Flöödimängijad käisid proovis, tüdrukud võimlesid. Greete joonistas lõbusa pildi.

No comments: