Monday, January 11, 2010

11.JAANUAR

Pikk ja muinasjutuline vaheaeg saigi läbi.
Kõik ümbritsev on paksu, valge lumekasuka all. Selliseid hangi pole meie silmad veel enne näinud. Tädi Valve oli aga vapralt tee kooliukseni puhtaks kaevanud. Raamatukogu juures parklas on sahk kokku kuhjanud tõelise mäe, buss ei paista selle tagant väljagi. Täna hommikul sammusime kooli parajate miinuskraadidega. Kõik peale ühe jõudsid kohale ( haige ). Marta kostitas kohe kõiki kommidega. Need, kes eelmise veerandi viimasel koolipäeval puudusid, pidid oma kommipaki laulu-tantsu-luuletusega välja lunastama. Kohe esimesel tunnil said ära räägitud esimesed vaheaja muljed - suusatamine, kelgutamine, uisutamine, lumes möllamine (mis siis veel?). Õpetaja luges ette Leelo Tungla luuletuse "Piparkoogisüda". Arutlesime selle üle, mis tähendab, et aastas nagu piparkoogiski on nii suhkrut kui pipart. Prillid ninale sättinu rääkis, mida ees näha on: vähem haigusi, huvitavad reisid, teatrietendused, näitused, palju ujumaskäimist, head hinded, uued õpilased, palju õppimist, edukad tasemetööd, põnevad meisterdamised, palju raamatuid, uued õpikud, vahva talv ja mõnus suvi, vähem unustamisi, palju sünnipäevakinke, õigeaegselt kohale jõudvad päevaraamatud, vähem arvutis istumist, kuldmedalid ja karikad, vaiksem ja rahulikum meeleolu. Matemaatikas on aasta algul just paras aeg uurida kalendrit. Tuletada meelde kuud, rooma numbrid, jms. Koju rändasid uued õpikud ja töövihikud.
Eesti keele tunnis lugesime lõpuni advendiraamatu, sest viimane jutt jäi eelmisel aastal lugemata. Nagu võiski arvata said lõpuks kõik lapsed oma kingid õnnelikult kätte. Tegime läbi testi, et kas meistki võiks tulevikus saada jõulumemm või - taat. Mitte keegi ei saanud tulemuseks, et pole lootustki. Pooltele anti lootust, et kui nad hoolega jälgivad jõuluvana tööd, siis võib see nii minna. Teine pool pidi aga kohe peegli ette minema, et vaadata ega pole juba habe kasvama hakanud, sest eeldused on suurepärased. Lugesime fantaasiajuttu Sofie isevärki jõulupeost. Diagrammidelt tuli välja lugeda andmeid kolmanda klassi jõulupeo kohta. Siin võib kiita Carmenit, Hedvikat ja Adeelet väga täpse töö eest. Leppisime kokku, et oma ära jäänud peo peame maha järgmisel esmaspäeval, st 18.jaanuaril. Liitsõnu nuputati koos sõbraga ja õige lahenduse korral saime teada Anna jõulukingi. See õnnestus Renekil ja Jaanusel, Aigil ja Karelil, Laural ja Carmenil, Adeelel ja Hedvikal. Nüüd oli paras aeg pajatada oma kinkidest, oli nii pikisilmi oodatud kinke kui ka üllatusi.
Inglise keele tunnis mängiti dollarimängu ja tunnist tuldi suure dollarišokolaadiga, mis omavahel ära jaotati. Kehaline oli täna veel saalis, aga homsest algavad suusatunnid. Laupäeval kutsutakse kõiki staadionile lumelinna ehitama.
Nii ta siis algas, see kolmas veerand! Loodetavasti tuleb ta rõõmu- ja töörohke.

No comments: