Monday, January 25, 2010

25.JAANUAR

Lubatud hirmsad külmakraadid jäid täna öösel tulemata ja koolinädal võis tavapäraselt alata (mitte kõigil?). Aga talveuni hakkab vist võimust võtma, sest sissemagamine hommikuti pole enam haruldane. Ega ka kõik autod ei taha käivituda just õigel ajal. Meie sooja klassi seinadki õhkasid täna juba külma, aga arvutiklass oli veel külmem. Esimese klassi arvutitund oligi siis täna meie klassis, meil ju nüüd sülearvutid, mis seda võimaldavad. Vaatamata sellele käisid kaks kõva kuju - Sigrid ja Joonas - täna uisutamas. Teised varjusid võimlaseinte vahele.
Käsitööring meisterdas karvapallidest jääkarusid. Nii nunnud tulid välja!
Nädalavahetusel käisid Andra ja Aigi Hagudis kandlepäeval. Pühapäeval külastasid mudilaskoori lapsed Estonia teatrit, vaadati balletti "Lumivalgeke".
Eelmisel neljapäeval lugesime talveluulet, nii kaunis loodus paneb ju luuletama. Kogunesime meie klassi, sest siin on kõige soojem. Kõigepealt vaatasime üht väikest etendust näiteringilt, jäi ju neilgi jõulupeol esinemata. Siis loositi luuletused välja ja asuti teksti ettevalmistama. Pikalt aega ei antud ja tuligi loosi järjekorras ette astuda. Meie klassist oli osalejaid kõige rohkem, ei saa ju keelata, kui VEEL tahtmist kaasa lüüa on. Kõik olid tublid, püüti jälgida salmi meeleolu ja valida sobivat hääletooni. Mõnel võttis erutus veidi keele sõlme kah.
Õpetajad pidasid lõpus veidi nõu ja anti välja preemiad. Meie klassist peeti parimaks esituseks Aigi oma , kiita said veel Andra ja Mardo. Kes soovis, see joonistas järgmiseks päevaks veel luuletusele sobiva illustratsiooni juurde. Neist sai koridori väike näitus.
Muumitrollide näitus oli menukas. DVD-d on pikakas usinat vaatamist leidnud. Greete toodud maja tegelastega osutus aga ülipopulaarseks. Mängiti mõnuga. Greete sattus ise ka sellest uuesti vaimustusse, nii et ei raatsinudki seda kauemaks kooli jätta.











Reedel astusid kunstitunni algul klassi neljandikud, kes tutvustasid oma kirjutatud muistendeid loomadest. Enim oli kirjutatud kaelkirjakust ja ninasarvikust.
Kunstitundides valmisid talvised puud - kuused ja lehtpuud.

Lõpetati veel lumehelveste töid, värviti akvarellidega tausta ja hõõruti maha peitevärvi.

No comments: