Saturday, January 1, 2011

KOOLI SÜNNIPÄEV

Tuisk tegi sel päeval kahjuks omad korrektiivid. Paljud lapsed ei pääsenud kooli ning ka Piparkoogimaania tegijaid ei julgenud Tallinnast teele asuda. Küll oli aga kohal armastatud solist Uku Suviste. Tema pakkuski meile kauni sünnipäevakontserdi. Direktori jutust saime teada, et tema vanaema on kunagi meie koolis töötanud koolijuhatajana. Ta palus endaga koos musitseerima 6.kl Mari ja 9.kl Marja-Liisa. Nüüd sai selgeks veel see, et Uku isa ja Marja-Liisa ema on olnud klassiõde-venda. Kõik see tegi kontserdi veel kodusemaks ja armsamaks. Lõpuks süütas loomulikult direktor küünlad pidukoogil ja algas maiustamine. Samal ajal oli aga pikk-pikk järjekord autogrammi- ja fotosoovijatest.

Greete - Kui me kõik saali läksime, siis direktor rääkis. Pärast seda tuli üllatuskülaline. See oli Uku Suviste. Ta mängis klaveri saatel. Ta esimene laul oli Saatanlik naine. See laul on mu lemmik. Mulle meeldisid ka teised tema laulud. Kui ta oli ära laulnud, siis sõime kringlit ja jõime mahla.
Triinu – Kooli sünnipäev oli reedel kell 13.30. Kooli sünnipäeval käivad külalised. Selle aasta külaline oli Uku Suviste. Ta laulis ja mängis klaverit. Kõik meie kooli õpilased ei saanud muusikat kuulata. Ta küsis, kas keegi oskab trummi mängida, siis tõstis Mari käe. Siis tõi muusikaõpetaja trummid. Uku Suviste näitas, kuidas mängida. Pärast tahtis Uku teada, kes oskab klaverit mängida. Siis kui kontsert oli läbi, sõime kringlit ja jõime kõrrejooki. Me võtsime Ukult autogrammi ja tegime pilti.
Ken – Kooli sünna oli megalahe. Mulle meeldis kõige rohkem see, et seal käis Uku Suviste. See oli kõige ägedam kooli sünna, mis mul on eales olnud. Ma sain Ukult autogrammi. Pärast kodus ema rõõmustas ka autogrammi üle.
Hedvika – Jube tore sünnipäev oli. Kahju, et piparkoogimaaniat ei saanud tutvustada. Aga jube lahe, et Uku Suviste kooli tuli. Ma ei teadnudki, et ta vanaema oli kunagi koolijuhataja. Siis kui Mari läks trummi mängima, juhtus päris piinlik lugu ja väga naljaks kui Mari mängis, siis Uku Suviste lõpetas, siis Mari mängis edasi. Veel üks tüdruk pidi koos Ukuga klaverit mängima.


No comments: