Sunday, December 6, 2009

ALGAS JÕULUKUU

Teisipäeva hommikul alustasime loosimisega, sest oli vaja paika panna kalendri avamise järjekord. Loosimise viisid läbi korrapidajad Carmen ja Aigi.
Esimese päeva au sai Triinu.Tema avaski esimese akna Edgar Valteri jutukalendris ning sai esimese üllatuse meie üllatustekalendrist.
Magusa lootuses riputasime eelmise aasta sokikalendri sokikesed laudade külge päkapikke ootama ( ja nagu hommik näitas, mitte asjata ). Aga enne susse juba ootasid kõiki hommikul laudadel õunad.
Järgmised kaks päeva (kui õpetaja Tallinnas end koolitamas oli) aitas hommikused protseduurid läbi viia õpetaja Anne. Tema andis ka kolmapäeval matemaatikat ja neljapäeval eesti keelt.
Tunde andsid veel õpetaja Vilve(loodusõpetus), õpetaja Hele-Mall(eesti keel), õpetaja Kadi(matemaatika, inimeseõpetus, eesti keel). Tore oli kuulda, et kõik õpetajad olid lastega rahul ja kiitsid klassis valitsevat töömeeleolu. Õpetaja Hele-Mall kiitis veel laste head lugemisoskust. Väga hea kui mõnikord keegi kõrvalt vaatab, ise harjud ju nii kergesti heaga ära ja nurised ikka selle üle, mis võiks veel parem olla. Tegelikult ongi ju meil üks tore ja sõbralik seltskond. Linnast tagasi tuli õpetaja nagu ikka hulga uute raamatute-ajakirjade ja meisterdamise materjalidega. Väga põnev on advendiraamat, mille lehed tuleb igal hommikul lahti rebida, et järjejuttu edasi lugeda.
Reedel uurisime kaasa toodud postkaarte. Neid oli leitud kodust, naabritelt ja vanaisalt. Eriliselt põnevad leiud olid Sigridil ja Martal. Direktorgi uuris vahetunnis Marta albumit huviga. Kõige vanem postkaart oli 82 a. vana. Sorteerisime neid vanuse(tõsine matemaatika tund!), tähtpäeva, jms järgi. Meist nooremad kaardid.














Meiega ühevanused kaardid.













Meist vanemad kaardid.
















Elevust tekitasid vanade kaartide kirjaviisid, käekirjad, odavad hinnad ja vene keelsed tekstid.



























No comments: