Monday, December 15, 2008

15.detsember

Oli tore nädalavahetus. Adeele käis Tartus ja Tallinnas teatris ning jagas oma muljeid. Greete jutustas särasilmselt Raekoja platsi laadal kohatud jõuluvanast. Carmen käis taas Eeru kõrtsis ja Atla mõisas. Küpsetati piparkooke. Marta pere pani kuuse garaaži katusele. Joonasel oli palju tööd maja juures. Sigridi koer tõi taas karika koju. Õpetaja käis pärlitööd õppimas.
Jõululugu luges Triinu. Hästi luges.


Sussikalender oli meil täna teletäht. Käis televisioonisaatele "Maahommik" poseerimas. Loodetavasti on ta homme hommikuks tagasi. Triinu ei jäänud seetõttu muidugi oma kingist ilma ja ka sokiraamatu oli õpetaja kõrvale pannud. Seda luges õpetaja ette väga karuse häälega, sest kurk teeb viimastel päevadel liiga. Mardo oli haigus päris maha murdnud. Sain just eile mõelda, et seekord on kõik enne pühi kenasti terved püsinud. Õnnitlemata jäi ka tänane sünnipäevalaps Jaanus. Aknalaualt leiti täna kommid. Renek uuris hoolega, mis paberi peal näha.Peale jõulupeo proovide jõudsime teha matemaatikas viimase tunnikontrolli ja ühe kuulamisülesande Piparkoogi-Peedust. Matemaatikas olid kõige täpsemad Carmen ja Laura. Meeldis Joonase põhjalik tekstülesande lahendus. Kuulamisülesanne oli lihtne ja enamus teenis ka kiituse selle eest. Arvutitunnis mängisime jõululisi mänge - kingituste majja viimine ja kellukeste püüdmine.
Kunstitunnis sättisime reedel valmistatud päkapikud aknale piiluma.



Jõudsime veel salvrättidest ehteid meisterdada.


Pärast tunde oli näha, et eriti usinad olid olnud Sigrid ja Triinu. Näis, kas kõik ehted peale kuivamist ka koos püsivad.

Jõulukuu on jõudnud poole peale. Seda näitab ka suur jõulukalender koridori seinal. Pooled mütsid on tagurpidi keeratud. Selliseid siniseid mütsikesi märkab kõikjal koolimajas liikudes.

Kes teab, mis tähendab kui kuusk enne jõule pikali kukub?

Kui mitte muud siis palju vett ja okkaid küll.

No comments: