Wednesday, December 3, 2008

3.detsember

Tänane muinasjutu jätk oli Adeelelt. Väga toredasti ette kantud. Väike maiustus sokist talle. Uus sokiraamatu lugu oli:
Vana tamme tornmaja elanikel oli suur mure. Nad olid õõnsasse puutüvesse ehitanud toredad eluruumid, kuid nende tee tuppa oli ohtlik. Musta rotiga oli ühe kuu jooksul juba kaks korda õnnetus juhtunud, kui ta mööda redelit oma korterisse ronis. “Tuleb ehitada ohutu lift,” sõnas päkapikk Ehitaja ja hakkas tööga pihta. Nädalaga sai lift valmis ning sõitis kenasti. Eriti rõõmsad olid eakad üürnikud, õed Hiired. “Nüüd aga, Vesirott, vaata, et sa kõike untsu ei keera, nagu tavaliselt!” manitses Kobras liftisõidu eeskirja selgitades.
Laste versioonid:
Vana tamme elanikel oli ohtlik mööda redelit oma korterisse ronida. Ehitaja Päkapikk ehitas ohutu lifti. Elasid vana tamme sees elanikud, kes mõtlesid endale ohutu lifti ja elanikud olid sellega väga rahul. Mutil oli nädalaga kaks korda redelilt õnnetus juhtunud. Neil tuli mõta ehitada lift. Nad tegid lifti. Mutt oli nädalaga kaks korda redelilt õnnetus.
See kord oli sees vesirott ja hiireõed ka. Elanikel oli suur mure. Nad ei pääsenud kööki, siis tuli päkapikk Ehitaja ja ehitas kindla lifti. Tuleb ehitada ohutu lift. Päkapikud ehitasid maja. Nad läksid redelist üles. Ka teised hakkasid tööle. Tamm ja torm puhus kuuse pikali.Vesirott hakkas lifti ehitama. Mõne päevaga sai lift valmis. Sõitis päris kenasti. Päkapikud elasid täitsa kaugel maal. Elas kord rott, kes mõtles välja sellise lifti, mis ei ole ohutu. Kopral tuli mõte, et teeks lifti. Elanikkude meelest vesirott tegi liiga palju pahandust. Nad mõtlesid teha lifti. Nad hakkasid lifti ehitama. Päkapikud ehitasid ohutu lifti. Teised olid sellega rahul. Must rott oli mitu korda redelist alla kukkunud ja päkapikk Ehitaja tegi lifti.

Neil piltidel need lood parasjagu sünnivadki.
Klass lõhnas täna hommikust saadik, sest voltisime Avoni kataloogidest kuuski. Kõik lõhnaproovid nuusutati üle ja arvati, et meeste lõhnad on ikka paremad küll ( täitsa õpetajaga sama arvamus! ). Kui lapsed ära läksid, siis lõhnas klass veel rohkem, sest õpetaja värvis kuused kuldse aerosooliga üle. Veel valmistasime pabernöörist ingleid.







Väljavõtted eilsest loodusõpetuse tööst:
  • nälkjad on kõik loomad, kes on väga näljased
  • maismaaloomad on kõik loomad, kes elavad linnast väljas

No comments: