Tuesday, December 2, 2008

2.detsember

Päkapikud olid meie klassi lastele toonud täna hommikul kodus susside sisse: 2 kommi, 1 kommipaki, 1 DVD, 4 šokolaadi, pähklid, mandariini, pirni, sidruni. Mõni oli hommikul unustanud sussi sisse vaadata!!!
Tänane järjejutt oli Martalt. Väga hästi esitatud. Tasuks magus üllatus soki seest. Uus lugu "sokiraamatust" oli täna selline:
Torm murdis vana tamme maha ja nüüd lamas puu metsas pikali. Mida temaga peale hakata? “Mul on mõte!” hõikas Kobras. “Me võiksime tüve sisse viis uut korterit ehitada ja tüve ümber kena rõdu teha.” Rähn hakkas kohe tööle ja kõik metsaelanikud tulid talle appi. Õige pea said korterid valmis. Igale loomale oli mõeldud oma eluruum, ainult Mutt arvas teisiti:”Ma jään parem keldrisse tunneleid kaevama.” Teised metsaelanikud ei kippunudki Mutiga vaidlema, sest ... ta ju norskab magades!
Meie versioonid:
Vana tamm murdus tormiga ära. Kobras tegi ettepaneku sinna viis uut korterit ehitada, aga mutt jäi keldrisse käike kaevama. Ükskord kukkus vana tamm maha lamama. Orav nägi ühte vana tamme. Orav mõtles teha tamme 5 korterit. Mutt jäi keldrisse käike kaevama. Teised aga jäid vana tamme uutesse korteritesse. Loomad hakkasid puu sisse ehitama, sest puu oli maha kukkunud ja tegid 5 korrust ja rähn hakkas kohe tööle. Kukkus kord maha vana tamm ja lesis seal maas ja kõik metsaelanikud mõtlesid sinna korterid teha. Torm puhus kuuse pikali ja ta lamas. Ja rähn hakkas tööle. Ja teistel metsaolenkutel hakkasid ka tööle. Puu oli maha murdunud suure tormiga. Metsaloomad said endale uue elukoha.
Puu oli maha kukkunud. Kõik mõtlesid, mida sellega teha. Siis tuli kobal mõte, et teha korter. Mäger ütles, et puu on maha kukkunud ja keegi ütles, et ehitame sinna sisse viis maja. Rähn hakkas kohe tööle. Tamm kukkus metsas maha ja metsaelanikud mõtlesid sinna enda korteri teha. Rähn hakkas tegutsema ja siis tulid teised metsaelanikud appi. Rähn toksis puu sisse käigud. Kõik metsaelanikud läksid sinna elama. Ainult mutt ei läinud. Kobras ei tahtnud aidata teisi elanikke. Teised ei tahtnudki, et ta appi tuleb, sest ta norskab.
Matemaatikas proovisime sirkliga pilte joonestada. Täna olid ringid juba palju ilusamad. Mõni veel pusis. Õppisime täiskümnetega arvutamist.
Täna oli hea päev ( vastupidi eilsele ). Kiitus Renekile, Karelile, Sigridile, Carmenile ja Martale korras päevaraamatu eest. Teie poolest saaks klassikroonika korda sättida ...

No comments: