Monday, September 6, 2010

ESIMENE KOOLIPÄEV

Kui õpetaja hommikul koolimajja jõudis, oli Karel juba kohal. Kuigi tal oli valida terve klassi laudade vahel, istus tema ikka truult oma endisel kohal. ( ja nii tegid hiljem paljud teisedki !) Järgmised saabujad jõudis õpetaja juba kenasti trepil vastu võtta.



Klassipõrand oli värskelt värvitud ja äsja pestud aknad särasid päikese käes. Ei mäletagi tarkusepäeva, kus päike lapsi kooliteele ei saadaks. Aknalaual olid valmis uhiuued koolimütsid. Need leidsid omale kärmelt omanikud.






Usinalt asuti päevikut täitma ja näidati elevusega uusi koolitarbeid.
Ja siis oligi aeg üles saali aktusele minna. Alustasime koolilauluga. Selleks ajaks võtsime oma uued mütsid peast ja hoidsime neid uhkusega vasakul käel. Üheksandikud laulsid ja rääkisid möödunud suvest. Direktor võttis vastu 2 uut õpilast - meie klassi Ken ja 7.kl Brigita. Mõlemal on meie klassis juba tuttavad ees. Nii on hea alustada. Uus õpetaja tuli ka kooli, huvijuhina alustab meie oma vilistlane Kalvi Kants. Temagi sai pähe uue mütsi. Tal oli kaasas oma esimene koolimüts, armas ja luitunud sinine. Vaevu veel mahtus peanupu otsa. 5.klassi andis õp.Anne üle õp. Reedale. Ja siis algaski päeva tähtsaim osa - esimese klassi vastuvõtt. Kui neile anti valida, kas minna JAH või EI sildi juurde, siis kiirustasid kõik loomulikult JAH sildi juurde, mida hoidis Kareli suur vend Janar. Kokku sai neid õpihimulisi 19 ( täpselt sama arv on ka üheksandikke! ). Igaüks sai õpilaspileti, mütsi, aabitsa ja näpu kriidiseks. Lisaks juurde veel õp.Annelt laulusõnad. 3 alustajat on meie pisiõed-vennad. Väga lahedalt kõlas nende esimene rokilaul koolipere ees. Laulsid ka õpetajad. Kõnelesid veel vallavanem ja hoolekogu esimees. Aktus oli südamlik ja veidi lustlikki. Rahvast oli palju. Kooliperes on nüüd 120 last ja 18 õpetajat. Direktor helistas koolikella esimesse tundi. Klassis mängisime ühiselt suvebingot - tõestamaks, et ühtsuses peitub jõud. Ära arvata tuli ka kaks riiki, kus õpetaja suvel käis. Mõistatamine käis kommide järgi. Tähelepanu äratamiseks otsisime esmalt piltidelt ja siis juba oma klassist erinevusi. Vaatasime üle uued õpikud-vihikud ja rääkisime muudatustest koolielus. Põnevaimad olid need, et poisid ja tüdrukud on kehalises ning tööõpetuses eraldi, võimeldakse koos viiendikega. Ken lisas seinale teiste linnukeste hulka oma ning ütles mõne sõna enda tutvustuseks. Neljas klass on alanud!

No comments: