Saturday, November 24, 2012

LEIUTAJATEKÜLA PIDU


Esimene klassiõhtu oli Lotte teemaline. Kõik tulijad olid vastavalt ka riietunud. Kohal oli hulk Lottesid ja Brunosid ning üks Oskar. Esmalt tuli osta pilet, et külla pääseda.
Piletite järgi loositi laudkonnad. Kui leiutajad koos, siis oli aeg juua tervitusjook ( kirsijää ja jõhvikatega limonaad ) ning teha enda tutvustus. Kõige põnevam oli muidugi leiutiste esitlemine. Aina imestas laste fantaasia üle! Tänud ka kõigile pereliikmetele, kes abikäe ulatasid. Sest nagu Lotte isa Oskar laulis videos "... leiutamine teeb lapse targaks..."


Mida näha sai?
Näiteks hobuste hotell, ajamasin, rakett, pesumasin, tuuletegija, järelhaagised traktorile, magamapanemise masin, äikesepüüdja, mitme toruga kastekann, lossimasin, ... Oli masinaid, mis tegid häält ja üks töötas isegi elektriga. Leiutisi jälgis hoolega kohtunikekogu ( klassikaaslased ) ja andis hindeid.

Enim punkte kogunud said kaela kuldmedalid. Aga kiitust on väärt tõesti kõik! Reedel tutvustasime oma leiutisi veel ka esimese klassi omadele.

Maiustamiseks olid laudadel teemakohased maiused. Toimus viktoriin, vaatasime ja tantsisime koos Vanemuise teatri etenduse videotega, mängisime lustakaid mänge. Aeg lendas ruttu ja juba olidki esimesed vanemad ukse taga. Kuulutati veel välja kostüümipreemiad. Auhinnaks sobiva pildiga vihikud.
Markos üllatas meid Lotte kommitoruga. Tänud ka Markose vanaemale õunakoti eest. Lahkujad said rinda märgi Lotte ja Brunoga, mille valmistamisel oli õpetajale Vanessa abiks. Klass sai korda Aigi, Triinu, Andrease ja Kristjani abiga.




Suured tänusõnad ka vanematele-kostümeerijatele. Imetlen teie leidlikkust!

No comments: