Sunday, March 7, 2010

REEDE

Jõudiski kätte selle nädala viimane koolipäev, milleks olime hoolega valmistunud. Carmen oli nii ärevil, et oli koolimaja ukse taga juba enne poolt kaheksat. Esimene tund tegelesime matemaatikaga arvutiklassis. Teisendasime pikkusühikuid, seda arvutite abil. Kõik said kohe tagasisidet oma oskuste kohta, sest arvuti näitab halastamatult täpsuse protsenti. Ühel paaril õnnestus saada 100% tulemus kõigis ülesannetes! Töö paarides jätkus ka eesti keele tunnis. Nüüd tuli määrata hääliku pikkust. Enesekontrolli võimalus oli ka siin. Peale sööki kiirustas 6 last spordimajja, sest seal algasid rahvastepalli võistlused. Ülejäänud hakkasid tegelema tordiga. Tordi kaunistamiseks oli kokku toodud igasugust kraami. Neljapäeval me poest banaani ei saanud, aga Mardo oli kohe teinud kõne emale ja banaanid olid olemas. Tema toodud põldmarja kompotiga immutasime ka tordipõhjad. Tordipõhjade eest täname Sigridi ema! Tüdrukud lõikasid need 8-kujulisteks. Joonas vahustas vahukoort, Adeele tegi valmis kohupiimakreemi, Mardo hakkis banaane, tüdrukud katsid tordi kreemiga. Ühiselt arutati läbi kaunistamine ja joonistati selleks plaan, et hiljem vaidluseks ei läheks. Teises tunnis valmisid kingitused naistepäevaks õpetajatele - kübarad.

Lõppviimistluse said ka emade ehted.














Ja nüüd jõudiski lõpuks kätte aeg kostüümid selga tõmmata ...
Kodus emade riidekappides tehti korralik inventuur. Adeele arvamus: Seal oli nii palju riideid, et kui sealt midagi ka vasakule panna, siis ta niikuinii aru ei saa.
Ülesse saali oli kogunenud juba terve koolipere. Algas pidu staaride paraadiga. Õpetajale meeldis eriti Rainise esitatud Elvis. 8.kl Jaanus ja Luisa ütlesid tervitussõnad ja viisid läbi loosimise. Loositi esinemisjärjekord. Kõik klassid olid saanud ülesandeks ette valmistada laul ühe naise nimega. Meile sattus laul "Linda, Linda". See sai kiiresti omaseks, pea kõik vahetunnid seati tantsusamme. Eriti paistis silma Aigi. Ka emad olid nõu andud, millised tantsusammud olla võiksid ja õpetaja meenutas oma koolipidusid. Proovi tehti usinalt, koolimajas kõlas meie viis pidevalt ja meelitas piilujaid ukse vahele. Esinemis järjekorra numbriks saime 6. I klass oli vaprelt esimesena laval. Nemad laulsid "Süda tuksub tuks-tuks-tuks, ..." 4.kl poisid lõpetasid esinemise lilleõite ulatamisega klassiõdedele. 5.klass tegi lõbusa lavastuse oma laulu juurde. 7.kl poisid laulsid "Maiu on piimaauto" Kuna meie pallurid veel tagasi ei jõudnud, siis tuli meil lavale minna poolte jõududega. Joonas oli väga tubli solist ja üllatas oma julgusega. Triinu ja Mardo täitsid väga mõnusalt oma memme-taadi rolli ja teenisid publikult lõpuks suure aplausi. Tantsutüdrukud said ka neljakesi hästi hakkama. Kokkuvõttes võib öelda, et olime kõik tublid ja esinemine läks korda. Väga humoorikas kava oli ka kuuendikel. Peale esinemist algas tortide kaunistamine. Iga klass toimetas oma laua ümber.
Nüüd jõudsid tagasi ka meie üliõnnelikud pallurid, sest esikoht oli käes ja karikas võidetud. Kõik tordid said isuäratavad ja omapärased. Õpetaja ülesandeks oli koos õpetaja Katiga neid kommenteerida. Koolinädal lõppes kõigile magusalt, sest tordid tuli ju ära ka süüa. Meie kiitsime oma torti küll taevani. Ise tehtud, hästi tehtud!

No comments: