Sunday, March 14, 2010

TAGASIVAADE MÖÖDUNUD NÄDALALE

Sellel nädalal oli kaks lühikest koolipäeva(teisipäev, kolmapäev), sest vett ei olnud majas. Nagu kiuste toodi just samal ajal majja uus joogiveeaparaat, kust ka mullivett saab. Nüüd oli ju hirmsasti vaja juua, aga pissile ei saanud minna. Neljapäeval sai vaadata põnevat LinnaLooduse rändnäitust "Ma pole külaline, ma elan siin". Bioloogiaklassis oli võimalus hemeromeetrit(inimtaluvuse mõõteriist)kasutada. See käis nii - töölehel oli kirjas elusolendi nimi (loom või taim), mõtlesime, kuidas ta inimesega kooselu talub ja siis asetasime vastava topise kaalule, osuti näitas õiget vastust. Teine põnev töö oli kuulamine. Pleierist sai kuulata helipilte, seinal olid fotod erinevatest paikadest, tuli ära arvata, kust helid pärit. Hiljem sai kontrolllehelt tulemust näha.





Saalis olid üleval stendid. Enim tähelepanu pälvisid aga mängud. Tuli aidata lind, tigu või siil tervelt koju. Oli näha kui palju ohte neid ümbritseb. Selle põneva näituse eest tuleb tänusõnad öelda õpetaja Luulele.


Reede hommikul kogunes koolipere saali, et tähistada saabuvat emakeelepäeva. Kaheksanda klassis Jaanus(koolidirektor) ja Janar(koolipoiss) mängisid maha väikese näitemängu. Nende omavaheline jutt koosnes valdavalt kõnekäändusest ja piltlikest väljenditest. Sellel aastal püüamegi emakeele nädalal pöörata peamiselt tähelepanu eesti keele värvidele - kõnekäänud, sünonüümid, piltlikud väljendid, jne. Selle lustaka näitemängu ja toreda kõne(mida ka laupäevasest Nädalisest sai lugeda)oli kokku pannud eesti keele õpetaja Kati. Meiegi oleme oma keelt "värvinud" sel nädalal rohkelt vanasõnade ja kõnekäändudega tegeledes. Reedel joonistasime neid. Kellel aega üle jäi, see püüdis sedelitelt kõnekäände kokku sättida. Siin ei olnud Jaanusele vastast.




No comments: