Tuesday, March 2, 2010

TEISIPÄEV

Täna juhtus meie koolis üks põnev lugu.
Enne tunde oli mul asja I klassi. Vestlesin õpetajaga ja äkki märkasin, et klassis uus poiss. Õpetaja Vilve aga muigas ja ütles: "Ajutiselt!"
Kuulsin järgmise loo:
Hommikul tuli õpetaja Vilve klassi uus poiss. Õpetaja imestas küll, et pole lapsevanemat kaasas ega direktor pole midagi uuest õpilasest rääkinud, aga juhatas lahkelt lapsele koha kätte ja aitas asjad sahtlisse paigutada. Siis aga hakkas kahtluseuss hinges närima ja mis selgus ...
... noormees oli Kehtna kooli I klassis õpilane, kes lihtsalt otsustas täna tulla meie kooli ( võib-olla oli mõni tagant torkija ka ?! ). Telefonikõne naaberkooli paljastas kõik. Nüüd polnud midagi parata, tuli jälle asjad kokku pakkida ja meie direktor sõidutas noormehe Kehtna kooli tagasi. Nii palju siis uuest koolist!
Meie kõik saime suutäie naerda. Õpetaja Reet mõistis aga asja kõige paremini, sest ta olla ise III klassis kunagi samamoodi käitunud.

Eesti keele tunni veetsime täna raamatukogus. Väljas olid Nukitsa konkursi raamatud. Igaüks sai anda oma hääle parimale kirjanikule ja parimale kunstnikule. Hääletussedelit täites tekkis mõnel häda oma aadressi märkimisel. Paneb imestama, et see ikka veel pähe pole kulunud. Loomulikult jäi aega ka teisi raamatuid lehitseda, laenutada ning soovijad said oma lugemissoovituse tahvlile kirjutada. Seda võimalust kasutati usinalt. Töölehel tuli uurida skeemi 5 lastekirjaniku kohta ja selle põhjal täita ülesanded. Väga hästi saadi sellega hakkama.


Inimeseõpetuses rääkisime rahast. Kes siis sel teemal ei oskaks sõna sekka öelda! Mõistekaart tahvlile sai väga mahukas. Raha saab: koguda, panka viia, välja võtta, laenata, hoida, leida, vahetada, kulutada, arvele panna, anda, küsida, tagastada, kaotada, üle kanda, lugeda, kinkida, nuruda, annetada, ... Lõpuks kuulasime rahalaulu filmist "Nukitsamees" ja otsustasime ühiselt, et kui raha muutub elus kõige tähtsamaks, siis oledki Mõhk või Tölpa valmis. Matemaatikas tegi täna teistele pika puuga ära Triinu võistkond. Suurepärase peast arvutamisega paistsid silma Triinu ja Sigrid. Ka teised andsid võiduks tubli panuse. Lõunalauas pakuti PANNKOOKI MOOSIGA!
Aigi sai täna 10!!!

No comments: