Monday, November 2, 2009

ALGAS II VEERAND

Sättisin küll täna ennast varakult kooli, aga vaatamata sellele oli klassituba juba lapsi täis kui mina kohale jõudsin. Kellahelinaks olid kõik kohal, keegi pole õnneks haigeks jäänud. Vaheajast sai igaüks välja tuua 2 kõige toredamat sündmust. Alustas õpetaja - huvitav arvutikursus, reis Soome, Heureka teaduskeskusesse. Lapsed - halloweeni pidu vanaema juures ja Tallinna Vabadussammas; õe juures Kohilas; ööbimine sugulaste juures ja uus sõber ning rallitamine suure vennaga; sõbra sünnipäev ja lauamängud vanaema juures; Ahaa keskus Tartus ja isaga uue auto ostmine; lehtede riisumine ja sinna sisse hüppamine; Tartus kinos ja vanaema juures spiooni mängimine; tantsumaraton ja salapärased auto jälitajad ning ratsutamine; korvpallivõistlused ja kaardimäng; lehtede riisumine ja isaga katusel käik; Kohilas vanaemaga kabe mängimine ja lehtede riisumine ning lõkke tegemine, kus lõhkesid kastanimunad; sugulase juures ja emaga võrkpallitrennis; lehtede riisumine ja vibu laskmine; väike kutsikas ja õe juures Viljandis; vanaema juures ja juuksuris. Süütasime ka hingedepäeva küünla. Õpetajalt oli kingituseks halloweeni šokolaad.
Proovisime koolieluga tasakesi aklimatiseeruda. Matemaatikas mängisime (nagu esimese veerandi alguseski) bingot. Esmalt tuli lahendada 9 tehet ja siis leida nende juurde sobivad klassikaaslaste nimed. Võitjaks tuli Laura. Tuli leida, kellel on kaks kassi, kelle sünnipäev on kevadel, kes elab kahekorruselises majas, kelle sünnipäev on enne 18. kuupäeva, kellel on 1 õde, jne. Eesti keeles rääkisime halloweenist ja salapärastest ning veidi õudsetestki asjadest, nt vürst Draculast. Tontide luuletus oli aga hoopis üsnagi lõbus. Rühmatööna tuli hästi tähelepanelikult kuulata muinasjuttu kuningas Arturist ja tema kurjast naabrist nõid Stenist. Selle põhjal täideti ruudustik. Maksimumtulemuse saavutas rühm - Carmen, Andra ja Laura. Lõpuks luges õpetaja ette 5 Eesti rahvanaljandit. Need ära kuulanud, oli vaja leida sobiv kokkuvõtlik lause, kus peidus loo iva. Enamus sai sellega veatult hakkama.
Ka inglise keeles räägiti täna halloweenist ja vastati tähestikku, enamus tegi seda veatult. Kahjuks ei olnud aga vaheajal kõik töövihikud endale veel ümbrist saanud. Loodetavasti homme on lood paremad.
Pärast tunde meisterdasime telefonidele ripatseid. Vaeva tuli näha ja kannatlikkust oli vaja, aga tulemus vääris pingutust.
Uus veerand algas kenasti, loodetavasti läheb nii ka edasi. Reedel sõidame Tallinna.

No comments: