Sunday, November 22, 2009

NÄDAL JÄLLE LÄBI

EESTI KEEL Sellel nädalal oli peateemaks erinevad elukutsed. Mängisime Aliast. Ühel päeval oli vaja sõnadeta selgeks teha, mis tööriista kasutab keegi ja teisel päeva kirjelduse järgi ära arvata elukutse. Sigrid oskas hästi nutikalt kirjeldada. Vanasõnade kokkupanek töö tegemise kohta läks eriti ladusalt Adeelel. Lugesime kunstniku elukutsest. Laura oskas kõige paremini selle kohta hiljem küsimustele vastata. Tublid olid veel ka Greete ja Hedvika. Mõtlemapanev oli ja elavat arutelu tekitas jutt ostmisest. Räägiti oma kogemustest kaubanduskeskustes käimistest, mil seal soodusmüügid. Lõpuks prooviti ise müügikunsti, oli vaja maha müüa midagi üsna ebavajalikku. Silma paistis Marta müügitöö.
Vahvad müügimehed olid veel Sigrid, Aigi, Hedvika.
Üks õpilane ei saanud kodus selleks tööks valmistuda, sest kodus polnud lihtsalt paberit ...?! Tegelesime ka oleviku ja minevikuga. Ühel päeval astus tädi Ene pikapäevarühma sisse ja lausus, et õues juba videvik. Sigridi kommentaar: "Me just täna õppisime videvikku!":) Etteütluse kirjutasid eriti täpselt sel nädalal Renek ja Hedvika. Aigit võib kiita väga ilusa käekirja eest. Sigridit kiidan juturaamatu usina lugemise eest, Adeelet koduste tööde eest töövihikus.
ARVUTIÕPETUSE tunnis tuli mõistatada samuti ameteid. Mängisime mängu AMETIGURU. Kõige kaugemale jõudsid seal Hedvika ja Laura, kiireim lahendaja oli Jaanus. Nobenäpud olid veel Joonas, Karel, Renek.
INIMESEÕPETUSES olid hästi vahvad kodused tööd rühmatöö tegemisest. Kahjuks aga unustame ka oma vihikuid kooli-koju ning siis õigel ajal peab piinlikust tundma tegemata töö pärast.
LOODUSÕPETUSES tegelesime veel seentega. Lahendasime mõistatusi, täitsime lünkteksti, uurisime pilte. Õpikule andsid lisa ülesanded internetist. Väga põhjalike koduste tööde eest kiitused Martale ja Hedvikale.
MATEMAATIKAS õppisime ära uue korrutamise mängu. Edu saatis loomulikult neid, kel korratabel hästi peas. Erakordne oli aga sel nädalal "Unise karupoja" mängu tulemus - võitjat ei selgunudki. Kõik jäid unisteks karupoegadeks. Treenisime sel nädala tehete järjekorda ja hakkasime tutvust tegema murdarvudega. Seda mõistet aitas selgeks saada reedel arvutiklassis mängitud pizzamäng. Kiituseid kogusid sel nädalal usinalt Triinu, Renek, Adeele.
KUNSTIÕPETUSES valmisid viimased pliiatsitopsid.

Proovisime arhitekti tööd. Käärilõigete abil kujundasime linnatänavat.
Kujundati erinevaid asutusi ja hooneid. Lasti lennata fantaasial ja kasutati kogemusi ( nt Kareli tööl asub hotell Star, milles ta korvpallivõistluste ajal ööbis ). Esimestena valmisid Jaanuse ja Sigridi tööd.
INGLISE KEELES õpiti sõnu pere teemal. Nädalalõpuks jutustati juba perepildi järgi. E-kool näitab, et Renek oli väga hea jutustaja. Kahjuks nägin ka mõnel õpilasel kolme märkust nädala jooksul tegemata tööde ja puuduvate vahendite kohta!!! Üldse on see meie viimase aja põhimure. Ei lähe enam päevagi mööda kui poleks vabandajaid. Aga kaua sa vabandada kui tööd kaasa teha ei saa ja klassi töögi on häiritud. Vanemad, palun appi!
Reedel oli lõunasöögiks kartulipuder kanakastmega. Kui mina sööklast lahkusin, siis revideerisid Karel ja Joonas naaberlaudu ja teatasid mulle, et nad peavad nüüd minema saatesse "Kaalust alla!".
Need, kes neljapäeval neljandikega koos Viljandis teatris käisid, jäid etendusega väga rahule ja muljetasid reedel meilegi.
Kestab võitlus haigustega!
OOTAN PÄEVARAAMATUID! Mõnda pole üle kuu aja näinud!

No comments: