Sunday, November 15, 2009

MÖÖDUNUD NÄDAL

Esmaspäeva õhtul oli spordimajas pereõhtu. Alguses oli kontsert. Esines mudilaskoor, plokkflöödi , süntesaatori ja kandle mängijad, laulsid solistid. Esitati ka omaloomingut. Peo avas Reneki suur vend Sander, kes kõneles isadepäevast. Tore oli vaadata, et meie klassist astus ette enamus lapsi. Aigi üllatas oma toreda kandlemänguga. Ka need, kes alles ühe veerandi pilli mänginud, said esimese esinemiskogemuse. Oli kuulda arvamust, et kontsert oli liiga pikk, aga kellele siis veel esineda kui mitte oma peredele, kõik ju soovivad enda edusamme näidata. Peale kontserti algasid sportlikud mängud. Alustati köieveoga - isad ja nende vastas emad lastega. Raske oli meestel vastu panna sellele suurele perele. Eriti tuliseks läks jalgpallilahing. Isad taktitundeliselt hoidsid end tahaplaanile, et mitte triblavatele lastele peale astuda. Klassi näitas meie Jaanuse isa. Mõni isa oli viigipükste ja pidukingadega platsil. Vahele tantsisid meie suured tüdrukud, kes korvpalli võistlustel esinemas käivad. Lõpuks visati korvpalli vabaviskeid, hüpati hüppenööriga, visati täpsusviskeid. Sigridi pere oli agar kõiges kaasa lööma, Hedvika ema ei peljanud kontsasaabastel hüppenööriga hüpata ja jalgpalli mängida. Renek sai omalegi üllatuseks täpsusvisetes I-II koha. Adeele isa oli võidukas korvpalli visetes, tüdruk ise II hüppenööriga keksimises. Mitmed pered olid tribüünil kaasa elamas. Kui osad ujuma tõttasid, siis võis veel saalis "suusahüppeid" sooritada.














Meie kingid isadele olid puust lilled ja uksekaart kui ta rahus magada soovib.
Teisipäev oli eriti tähtis päev Martale, sest tema on meie klassi esimene juubilar. Sünnipäevalaps sai kingiks väikese tordi. Selle kuu sünnipäevalaste stendi tegime ka meie.














Sel nädalal oli moes kudumine - üks ja teine proovis asja.






Kuna sel nädalal oli KOHUTAVALT palju unustamisi ja tähelepanematust, siis proovisime, kuidas oleks nii kuulata, et üks kõrv on kinni kaetud, äkki siis ei lähe kuuldu teisest kõrvast välja.
Kimbutama hakkasid haigused, reedeks oli juba 4 haiget. Sigrid tõi kooli oma ehitatud miniloomaaia.












Kunstitundides valmistasime pliiatsitopse. Kasutasime selles töös ainult igasuguseid jääke. Vestlesime taaskasutusest.
Inimeseõpetuses proovisime väitluskunstiga tutvust teha.
Loodusõpetuses vaatasime huvitavaid leide taimeriigist. Selleks oli õpetaja koostanud ühe toreda raamatu järgi slaidikava ( vaheajal õpitu leidis kasutamist ). Arvutitunnis kinnistasime õpitut Miksikese abil arvutimängudega - viktoriin autodest, korrutamine ja jagamine, taimede tundmine.
Karelil tuli sel nädalal kaitsta kooli au suurematega koos rahvastepalli võistlustel. Eesti keele tunnis luges meile juttu Sepo Seeman ( Vilde tee järgi teati kohe, mis mehega tegemist ), seda küll Vikerraadio vahendusel. Elevust pakkus lugu tublidest isadest loomariigis. Juturaamatute lugemisega võib rahule jääda. Õpetaja võttis oma lugemislauale Hedvika lemmiku "Videvik" ( üle 400 lk ), et aru saada, millest need tüdrukud vaimustuvad. Luuletused isadest saadi kenasti pähe. Nädalalõpus saime mahti ka mardipäeva kommetest rääkida. Inglise keeles vastati väga hästi luuletuse lugemist ja ka esimene test läks kenasti, enamus viied. Kehalisest tuli üks päev Carmen jutuga, et seal tehti sirelit? E-kool näitab küll tireli tegemist!

No comments: