Sunday, October 17, 2010

MÖÖDUNUD NÄDAL

Oleme usinalt tööd teinud erinevate teatmeteoste ja sõnastikega. Eelmisel nädalal otsisime ENEKEsest infot J.V. Jannseni kohta, uurisime loomanimede sünonüüme, selgitasime välja võõrsõnade tähendusi. Vajalikud raamatud laenutasime õpetaja Katilt. Töö pakkus elevust ja tehti seda mõnuga, kui ainult kell nii ruttu tundi ei lõpetaks!




Triinu üllatas kolmapäeval õpetajat nimepäeva puhul oma uue käsitööga. Taas üks lustlik lammas. Tragi tüdruk. Ja tähelepanelik.
Reedel kostitas Adeele meid Soome reisilt toodud lagritsakommidega. Mõni ei julgenud suhugi pista, mõni mugis isuga. Õpetaja rõõmustas eriti kauni plekk-karbi üle ( on kord selline kentsakas kirg ).

Neljapäeval käisime esinemas I-III klassis. Lugesime oma valitud luuletust lapsest. Kõige suurem tung oli II klassi. Poisid eelistasid kõik III klassi. Kõik tulid tagasi kogemuse võrra rikkamana ja väikese külakostiga, kes sai kommi, kes kooki, kes lepatriinu. Pärast arutlesime esinemisteemal - millal on hea esineda, millal mitte, mida see meile andis, jne.
Kui te arvate, et sellised nägime nädalalõpuks välja väsimusest, siis eksite sügavalt. Reedel me lihtsalt külastasime vikerraadio kaudu Eesti Rahva Muuseumi näitust "Muuseum näitab keelt" ja et lihtsam oleks saate sisse minna, siis selline asend. Kuulasime võõrsõnade tulekust eesti keelde.
Loodusõpetuse tundi alustasime saalis. Seal oli ruumi piisavalt, et lavastada Päikesesüsteem. Seal oli ka hea tutvust teha gravitatsiooni ja raskusjõu mõistetega.

Planeetide õppimine on pakkunud hulgaliselt põnevust. Hedvika sai inspiratsiooni järgmiseks looks: Läksid sassi Uraan ja Neptuun, meelest läks ka Saturn. Meelde jäid Maa ja Jupiter ka.

Arvutitunnis hakkasime planeetidest koostama slaidikava. Töö käis sellise hoo ja õhinaga, mida pole ammu koolimaja seinte vahel nähtud. Jõudsime rohkem kui õpetaja oli planeerinud. Tööd kiputi tegema veel pärast tunde ja vahetunniski. Järgmisel päeval teatas nii mõnigi, et kodus valmis juba sarnane töö lisaks.

No comments: