Tuesday, February 24, 2009

ESMASPÄEV

Esmaspäeval olid meil lühendatud tunnid. 30 min on ikka väga lühike aeg, et midagi erilist jõuaks ette võtta. Matemaatikas jõudsime suurel tahvlil üle korrata liitmise 100 piires ja siis ka mängida üht meie lemmikmängu – tuleb ükshaaval tagant pingilt tuua omale ülesandeid ja need oma väiksel tahvlil ära lahendada, kellel kolm lahendatud saab, jooksab õpetaja juurde ja iga õige vastus annab kommikese. Mäng kestab seni kui kommikarp tühi. Nobedaim mängija kogus 11 kommi. Õppisime veidi juurde ka lahutamist 100 piires. Jõudsime veidi veel vastlapäeva töölehte täita enne kui ujuma tõttasime. Üks eesti keele tund läks Eestimaa sünnipäeva teemal ( kuulasime legende Eestimaa tekkeloost ja harjutasime oma esinemiskava ) ja teise teemaks oli vastlapäev ( lugesime vastlapäevast luuletust ja jutustasime ühest lõbusast kelgusõidust pildiseeria järgi, õpetaja luges ette ühe vastlapäeva loo, arutasime vanade inimeste teemal ). Meisterdamiseks aega ei jäänudki. Poisid veel lõpetasid oma rahvariides nukud. Tüdrukud käisid lauluproovis. Juba hommikul mängis kooliraadio isamaalist muusikat. Carmen kandis meil täna päris rahvariideid. Küsisin, et mis tunne on ja sain vastuseks, et väga hea tunne. Õpetajal oli ka rahvuslik kleit. Küsisin, et mis asi see kleidile kinnitatud on. Üks vastus oli – tross!( tegelikult oli ikka sõlg, sai ju reedel neid rahvariide asju uuritud ). Õpetajal olid kotis rukkilille kommid, aga oh seda mälu mälukest! Aktus algas loomulikult ühise hümni laulmisega.


Esinejateks olid traditsiooniliselt väiksemad koolilapsed I –IV klassist. Meie veeretasime mõttelõnga Eestimaast. Jutu käigus keris end lahti kaunis rahvariidevöö. Kõik olid tublid. Renekil oli vastutusrikas roll alustada ja vöö liikuma panna. Laulsid mudilaskoor, lastekoor ja poisid.


Taustal jooksis film Kehtna vallast. Rõõmsad olid need, kes end või tuttavaid sealt leidsid. Koosviibimise lõpetas ühislaul nagu meil ikka kombeks koolipidudel.

Loodetavasti on homme kodudeski pidumeeleolu ja vastlasõidud saavad tehtud. Kolmapäeval peame vastlapäeva koolis.

No comments: