Sunday, February 15, 2009

KLASSIÕHTU

Pidu oli sõbrapäeva auks. Mardo abiga said lauad kaetud pidulikult roheliste linadega, neile punased taldrikud, kollased joogitopsid ja punased kõrred. Igaüks kaunistas topsi meeldiva kleepsuga. Igal taldrikul ootas pidulist südametega komm.
Kõik said väikeseks kingituseks suupilli. Kontsert kestis pidevalt.
Söögilaua korda sättimine võttis aega. Pesti ja tükeldati õunu, kiivisid, melonit. Segati morsijooki. Peab ütlema, et soolased suupisted kadusid laualt kõige kiiremini. Greete kiitis võileibu, Laura juustukuubikuid, Reneki tikusuupisted kadusid kiirelt kandikult. Marta ema oli kaasa pannud mõnusa dipikastme värske aedviljaga. Seegi suur kandik oli peo lõpuks tühi mis tühi. Maiustusi aga jäi järgmisekski nädalaks.
Ega me siis ainult ei söönud-joonud. Rohkem ikka lustiti. Mängisime bingot ( Aigi võitis ), toolitantsu, silmapilgutamist, sülemängu, pikka nina, kirjutasime naljajuttu. Auhindadeks olid südamekujulised maiustused ja õhupallid. Adeele viis läbi viktoriini, Hedvika esines pantomiimiga, Joonas ja Marta õpetasid omalt poolt ühe mängu. Õpetaja õpetas ka uue mängu. Selles tuli täringut veeretada ja see, kes kuue sai võis kinnaste-mütsi-salliga šokolaadi lõikama hakata. Tundub, et Laural oli vist kõige rohkem õnne siin mängus. Mõned mängud jäid veel mängimata. Esimest korda tekkis huvi tantsimise vastu. Arvutist valiti muusikat ( Niki, Niki ja veelkord Niki!!! ). Kõige rohkem oodati kingituste jagamist. Teravsilmad fikseerisid ära, et need olid samas kotis, mis jõuluvanal kaasas oli. Kõik kingid olid kaunilt pakitud ja rõõmustasid saajat. Lõpuks oli veel loterii, mille auhinnad päevakohased. Tuli keerutada õnneratast ja sellest loos võtta. Number näitas, milline auhind kellelegi läheb. Peavõidu sai Andra. Klassi koristamise töö ei olnud enam just kõige põnevam. Mõnda tuli veidi tagant torkida. Adeele kokkuvõte - see oli meie kõige lahedam pidu!

No comments: