Sunday, February 14, 2010

12.veebruar

Kuna detsembris jäi ära jõululaat, siis tuli 5.klass välja ettepanekuga pidada laat maha enne sõbrapäeva. Mõeldud, tehtud!
Meie klassist oli päris mitu müüjat end kirja pannud - Sigrid kauples hõrgutavate maiustustega, Hedvika suurepäraste trühvlitega, Marta ja Aigi maitsvate muffinitega, Mardo ja Triinu oma valmistatud kraamiga. Triinu vilditud lambad kadusid letilt nii kiirelt, et kui õpetaja laadale jõudis, oli kaup juba läbi ja müüja õnnelik. Teise klassi Gerda käes veel nägin üht armsat lambakest ja õpetaja Kati oli samuti õnnelik sooritatud ostu üle. Mardol õnnestus maha müüa vist selle laada kõige kallim kaup! Adeele ostis Triinult väga andeka kaardi.




Ostmine ja kauplemine käis hooga, võeti loosi, mängiti, visati täpsust, meisterdati, luuletati, maiustati, lauldi karaoket. Õpetaja nautis ka õhtul ostetud maiusi. Kahju, et suured ei oska enam nautida kõike nii nagu nooremad. Meie klass nägi selline välja, kui Adeele ema kooli tuli, sest kõik olid laadal.
Päeva lõpus loeti rahahunnikud üle ja jagati võrdselt osanike vahel. Kes oli rõõmus teenitud raha üle, kes tehtud ostude üle.














Poisid kiirustasid pärast laata Reneki juurde sünnipäevapeole. Õpetaja andis kõigile lahkujatele kaasa sõbrapäeva pakikesed.

No comments: