Wednesday, February 10, 2010

MEIE KOSMOSELOOD I OSA

MIKU SEIKLUS
Ühel päeval läks väike poiss Mikk oma suure punase raketiga lendama. Järsku kaotas ta juhitavuse ja rekett kaldus otse sinisesse äikesepilve. Äike tabas otse raketi tugevasse mootorisse. Mikk nägiseal samas üht planeeti ja hüppas planeedile. Miku rakett kukkus otse Miku kõrvale. Ta nägi koletisi ja tegi raketi korda ning sõitis koju.

PIPI HÕBEDANE RAKETT
Ühel päeval meisterdas Pipi endale kuldse raketi ja otsustas sellega planeete uurima minna. Ta võttis igaks juhuks härra Nilsoni kaasa, kuid järsku kaotas rakett juhitavuse ja lendas otse äikesepilvesse. Rakett lendas tükkideks, aga Pipi ja Nilson lipsasid sealt väikesele planeedile, kus vesi oli roheline ja mets sinine. Pipi ei kartnud sugugi ja parandas raketi ruttu ära. Nad pääsesid sealt ruttu.

ÕUDUSTE PLANEET
Ühel päeval tuli Mardi isal pähe mõte, et ehitaks raketi. Mardi isa asus kohe tööle, sest rakett pidi saama enne talve tulekut valmis. Raketi ehitamiseks kulus tal lausa 5 ööpäeva. Siis jõudiski põnev hetk kätte ja rakett sai valmis. Isa ütles Mardile: „Ära sa midagi puudu!“ Aga Mart istus raketti ja sattus sellega äikesepilve. Äikesepilves oli kõik must ja pärast seda läks tal rakett katki. Rakett oli punast värvi ja ära kleepsutatud. Siis viisid ufod ta asustamata planeedile. Seal olid väga õudsad elukad ja iga hetk võis mõni elukas ta nahka pista. Üks päev läksid tulnukad Maale ja võtsid Mardi kaasa. Mardil õnnestus põgeneda kui nad Maa peale jõudsid.

AVASTAMATA PLANEET
Ühel päeval läks Tiina punase raketiga lendama. Ta lendas ja lendas kuni jõudis koledale mustale äikesepilvele. Järsku lõi välku ja Tiina sai palju kannatada, kuid leidis ühe avastamata planeedi. Ta mõtles, kuidas sinna saada, sest ta punane rakett oli katki. Ta jooksis teiste pilvede pelat sellele planeedile. Aga ta ei saanud sealt ära. Õnneks oli tal telefon kaasas ja levi oli ka. Siis helistas ta onule, et see järgi tuleks.

RENEK JA 26
Ühel päeval läks poiss nimega Renek suure sinise raketiga lendama. Järsku sattus renek tugevasse äikesepilvesse. Äikesepilv oli nii tugev, et rakett purunes. Renekil oli igaks juhuks langevari kaasas. Ta pani kähku langevarju selga ja hüppas raketist välja. Niipea kui ta tundmatule planeedile sattus, plahvatas rakett kosmoses. Renek arvas, et ta leiab palju sõpru ja see läkski täide. Ta oli sattunud Dinotoopiale. Dinotoopia oli üks saar, kus ei lõppe kunagi dinosauruste elu. Esimene dinosaurus, keda Renek kohtas, oli 26. Renek imestas: “See on ju number!“ 26 ütles: „Mu nimi on selleks 26, et ma sündisin munas number 26 ja 26 ei kirjutatud mulle metsas ega looduses, vaid hooldemajas.“ aga nende sõprus ei kestnud kaua. Ühel päeval märkasid Reneki ema ja isa, et poiss on kadunud. Ja ega kaua aega mööda ei läinud kui ema ja isa leidsid poisi üles ja kõik elasid õnnelikult. 26 vaatas iga päev taevasse ja igatses Renekit.

LIISU RAKETT
Kunagi ammu läks üks tüdruknimega Liisa raketiga lendama. See rakett oli heleroheline. Ta lendas ja järsku oli ta äikesepilves. Tal oli õnneks varustus kaasas. Ta pääses, aga tal oli ainult pudel vett ja 5 võileiba. Ta maandus ühele planeedile. Liisa oli seal kaks päeva. Kahe päeva pärast päästis ta kaksikõde. Liisu päästja nimi oli Liina. Nad jõudisd õnnelikult koju.

MINNY KOSMOSEREIS
Ühel päeval lendas Minny koos oma kassiga üles taevasse. Järsku oli planeetide maailmas. Kas talle meeldis seal? Aga igatahes on tal suu ammuli ja silmad pärani lahti. Ta sattus planeedile Saturn. Aga seal ei olnud vett ja ta ei saanud seal kaua olla. Aga raketil oli aku tühi ja bensiini ka ei olnud. Siis nägid teda 19 haldjat. Haldjad aitasid tal raketi ära parandada. Minny kass oli süsimust, pea peal oli väike valge täpp ja ta oli väga pehme. Kui nad ära ei ole surnud, siis elavad nad väga õnnelikult edasi. Minny on juba suur inimene ja tal on mees ka.

TÜDRUK SAAREL
Ühel päeval läks Andra raketiga lõbusõitu tegema. Järsku sattus ta tormi sisse, mootor purunes. Ta lõi klassi lõhki ja hüppas välja. Ta sattus saarele, tegi silmad lahti ja nägi, et oli vees. Ta leidis sealt suuri helendavaid marju. Ta sõi marju ja jõi sealt. Siis tuli talle järele suur laev, kus peal olid ema ja isa.

No comments: