Tuesday, February 2, 2010

2.veebruar

Täna oli meil klassis ka Kihnu Virve. Kes siis teda ei teaks?














Seda aga põhjusel, et viimastel päevadel oleme uurinud eesti murdeid. Adeele tõigi kaasa Kihnu kalendri ja luges meile sealt veebrikuu loo ette. See rääkis Eestimaast ja tema saatusest läbi Virve silmade. Sepo Seemani esituses kuulasime veel plaadilt võru murdes lugu. Ise proovisime aru saada ka mõnest murdeloost. Selgus, et mida oma kodupaiga lähemalt lugu pärit, seda kergem oli ka teksti mõista. Läänemaalt ja Kesk-Eestist pärit lood "tõlkisime" kerge vaevaga, aga Vastseliinas kirja pandud lugu vajas päris tõsist pusimist. Kaardilt otsisime nimetatud kohad ka üles ja nagu Kihnugi.
Kuna eile selgus matemaatika tunnis, et korratabel lonkab kahte jalga, siis alustasime tänasest igahommikust korratabeli pommitamist. Esimese katse tegid puhtalt läbi ainult 3 last. Kui aga kümnest vastusest saab kirja ainult üks, siis on ikka asi hull küll. Ega muud kui tuupima! Aigi näitas, kuidas tema kodus harjutab. Hea võte!
Uisutamast tuldi tänagi õhinal tagasi. Olevat juba veidi paremini asi välja tulnud. Mõni jäi veel peale tundigi jääle liuglema.
Inimeseõpetuses oli täna teemaks MÄNG JA TÖÖ. Tunni lõpus näitas igaüks sektor diagrammiga, kuidas tema elus nende asjade lood on. 2 poisil võtavad suurema osa päevast veel mängud, 5 õpilasel on ülekaalus töö(õppimine), ülejäänud jagavad oma aja võrdselt nende vahel. Teiste pereliikmete elu vaagiti järgmiselt: vanaemad - ühel kulub tööle 1/4 ja ülejäänu jääb mängudeks (võib ikka mõnus vanaema olla!), teisel aga jääb mängudele õige pisuke osa, enamus aeg kulub töödeks; emad - 3 emal eelnevaga sarnaselt, 1 emal võrdselt, 3-l ülekaalus töö, aga mängude jaoks leitakse ka aega; õed-vennad - mida nooremad, seda rohkem mänguaega ja mida suuremad, seda rohkem tööaega, loogiline! Välja paistab taas see, et poistel jääb mängudeks rohkem aega kui tüdrukutel. Selgus, et mitte kellegi elu ei koosne ainult tööst. Tore!
Kurb on see, et endiselt ei möödu päevagi, kus poleks unustamisi ja tegemata töid.
Täna ärkas mõni, et tahaks suurtega muusikali vaatama minna, aga selgus et hilja juba. Kõik piletid läbi. Kes hiljaks jääb, see ilma jääb!
Sel nädalal saab valvelauda esitada sõbrapäevaks tervitusi ja soovilaule. 15. veebruar on plaan minna Palukülla varast vastlapäeva pidama.
Öine tuisk ja lumesadu pani Mardo lumevangi. Hedvika tegi kooli jõudmiseks hommikul tõsise matka.

No comments: