Thursday, February 18, 2010

18.veebruar

Teisipäev oli õige vastlapäev ja lõunaks pakuti hernesuppi ning vastlakukleid. Õpetaja pakkus soolaube, mida ainuüksi nähes mõni mees pidi "ära minestama". Inimeseõpetuses esitleti oma joonistatud vanasõnu tarkusest.
Tunni teemaks oli aga haridustee. Peaaegu kõik arvasid, et nende haridustee läheb peale Valtu kooli edasi gümnaasiumis. Meenutasime oma esimest sammu sel teel ehk lasteaeda. Õpetaja tõi välja oma haridusteed tõendavad dokumendid. Ega erilisi kommentaare ei jagatud, ainult Adeele tuli hiljem uurima, mis õppeaine see sõjaline mul koolis oli. Järgmine päev pärast vastlapäeva on teadupärast tuhkapäev ja tüdrukud nägid kolmapäeval sellised karvased välja. Juukseid ei tohtinud ju kammida. Loodusõpetuse tunni ajal sokutati meile vaikselt klassi Tuhapoiss. Meie sokutasime ta muusikaklassi edasi. Loodusõpetuses lõpetasime tervisliku toitumise teema. Õpetaja oli kodus oma kappides-sahvris tühjenduse teinud ja kaasa toonud hulga erinevaid toiduainete pakendeid. Neid uuriti hoolega ja selgitati välja säilivusajad. Lõpuks lendasid aja ületanud tooted prügikasti. Imestama pani, et tordikaunistused olid aegunud juba 2004. aastal. Kõige keerulisem oli infot hankida äädika pudelilt. Eesti keele tunnis lugesime luuletust kallidest. Kellel neid puudu oli, sai kohe juurde. Kehalise tund oli kolmapäeval põnev. Saalis oli kaks sõudeergomeetrit. Prooviti seda uut masinat. Kõige kõvemateks sõudjateks osutusid Joonas ja Laura. Jaanus ja Marta pidid läbima 400m maa, teised 200m. Seda tingis nende sünniaasta.
Täna oli meie kooli mälumängu võistkond Vesiroosi gümnaasiumis eriti edukas, jagati I-II kohta Kohile Gümnaasiumiga. I klassist osales Emily, II klassist Gerda Metsallik ja meilt Adeele.
Direktor: Kuidas teil läks?
Emily: Hästi! Me jäime bussist maha.
Direktor: Siis teil ei läinud ju hästi.
Emily: Läks küll. Me jäime esimest-teist jagama, aga mis koha me saime, seda ma ei mäleta.

No comments: