Monday, April 13, 2009

13.aprill

Aeg lendab. Juba on ka kevadpühad peetud.Õnneks olid toredad ilmad ja enamus nimetas, et sai palju väljas olla ( v.a. õpetaja, kes veetis pühad haiglas ). Loomulikult värviti hoolega mune, kes tegi seda vana kombekohaselt sibulakoortega, kes uute moodsate värvidega. Õpetajagi sai mitu kaunist muna täna kingiks. Näitusele jõudsid kuue autori tööd.

Loosiga selgitati välja MUNA-MISS.





Hääletuse viisid läbi korrapidajad Renek ja Karel.












Võitjaks osutus Hedvika marmormustriga muna. MISTER-MUNA selgus koksides. Selleks sai Greete pruun poisi näoga ( selles arvatigi saladus peituvat )muna. Tema purustas kõik vastaste munad kerge vaevaga.



















Mõlemale auhinnaks jänkukomm. Tibudega pühadekommid jagas õpetaja laiali pärast kuulamisülesande lõppu. Sest need olid täpselt sama värvi kui kuuldud loos tuli värvida kanad.
Sünnipäevi on ka aprillis väga palju. Eelmisel nädalal õnnitlesime õpetaja Kadit, täna tädi Ilmet.









Matemaatikas õppisime täna kahega korrutamist pähe. Pärast tunde pikapäevarühmas võttis Joonas aga ette korrutamise juba tõsisemalt, korrutas ka kahe-, kolme- ja isegi neljakohalisi arve. Demonstreeris seda isegi direktorile. Koos nad neid nulle seal kokku lugesid.
Et eelmine nädal tegime loodusõpetuse asemel kunstitunni ( et tibud pühadeks valmis saaksid ), siis täna toimus kunstitunni ajal hoopis loodusõpetus. Triinu ja Mardo ajasid meile sinilille isu peale. Mõlemad tulid kooli ilusate kimpudega. Läksime meiegi siis esimesi õisi otsima-noppima. Leidsime küll. Esialgu vähem, aga järjest rohkem ilmus neid võsa vahelt välja.
Carmen luges oma õied kokku, olla 400 kokku saanud. Ühtlasi jälgisime, milline elupaik sobib sinililledele ja uudistasime linde, keda kohtasime. Eelmine nädal lugesime ise linnulaule salme. Nüüd tunti nii mõnigi lauluke looduses ära.





No comments: