Thursday, April 23, 2009

23.aprill

JÜRIPÄEV.
Tänase päeva tähtsündmus oli kahtlemata kohtumine kirjanik Leelo Tunglaga. Seda oodati väga. Luuletaja ise on armas ja lihtne nagu tema loomingki. Kohe koolimaja uksest sisse astudes kiitis ta meie kaunist koolimaja. Hästi tore oli tema arutlus teemal, kes on hea laps. Greete tutvustas teistele saalis viibijatele väga julgelt ja vahvalt Leelo Tungla raamatut "Koidust ehani". Laura kõneles pooleli olevast raamatust "Barbara ja suvekoerad". Kirjanikul oli selle raamatu sünni kohta rääkida erakordne lugu. Adeele luges luuletajale ette 2 oma luuletust. Ta oli valinud välja salmid armastusest ja kevadest. Õpetaja luges veel 2 Adeele luuletust. Leelo Tungal andis neile väga kõrge tunnustuse ja soovitas kindlasti Adeelel ajakirjaga "Hea Laps" ühendust võtta. Teeme seda kindlasti. Luuletaja rääkis oma loomingust, mõtetest, ajakirja väljaandmisest. Näitas oma kõige uuemat raamatut, mis kahes keeles ja pole veel poelettidele jõudnudki. Mõne toreda salmi luges ta ette värskelt ilmunud Loomabeebitsast, mis valmis koostöös kunstnik Navitrollaga.
Lõpuks sai esitada küsimusi kirjanikule ja loomulikult autogramme võtta. Neid kirjutas ta küll mitusada!


Väga vahetu ja südamlik vestlus oli meil pärast autogrammide andmist saalis kui kõik teised olid lahkunud. Ikka leidis kirjanik mõne tunnustava sõna lastele ja õpetajale. Kuidagi ei tahetud teda ära lasta. Lõpuks saatsime ta välisukseni ja seni kui ta riietus oli uksele moodustatud spaleer. Leelo Tungal oli vaimustuses meie klassi lastest, kiitis nende mõnusat olemist ja nimetas neid haritud lasteks. Õpetajal ei olnud muud teha kui kaasa kiita ja kallistada. Imetore kohtumine kullateraga inimesega! Hea tunne jäi hinge helisema.
Spordimees Karel jäi sellest kõigest ilma, sest võitles sel ajal koolile välja pronksmedali jalgpalliväljakul koos neljandike ja viiendikega.

Enne trenni jõudsid osad veel meisterdada, aga täpsemalt ei taha rääkida. Lihtsalt maikuu lähenedes tekib lastel salapäraseid tegemisi. Kadri aga maalis omale kotikese kui õde Triinu võimlemistrenni tegi. Täna oli viimane otsustav proov enne laupäevast võistlust.

No comments: