Sunday, April 5, 2009

3.aprill

Tänane matemaatika tund lõppes käsitööklassis küpsetamisega. Kaks viimast päeva on olnud vaja arvutada erinevaid toiduainete koguseid ja uurida kookide retsepte. Nüüd proovime asja praktikas järgi. Kas kõik grammid saavad paika? Poisid tõestasid, et meeskokad on tõesti eriti hinnas. Neil läks ladusamalt õpetuse lugemine pakilt ja koguste valmis mõõtmine. Ka tulemus õnnetus neil paremini.Jaanus ja Karel uurisid hoolega pakendit, et ka kodus neid samu küpsiseid teha. Renekki arvas, et võiks neid veel teha.
Eesti keele tunnis nautisime Ilmar Trulli luuletusi. Loterii põhimõttel sai igaüks endale ühe luuletuse raamatust "Iseloomuga loom". Hästi toredad salmid olid, sai nautida sõnamängu ja lahedaid riime.
Kunstitunnis valmistasime lõbusaid jäneseid lihavõttepühadeks. Pikakoivalistele jänestele on võimalik sülle panna pühadekraami.
Päeva kõige oodatum sündmus - Koolilava 2009 - algas peale neljandat tundi. I -IV klassi õpilased olid välja mõelnud ja lavastanud 11 erinevat lugu. Meie klassist oli 3 lugu: Adeele "Tere-loomad", Marta "Kevadpeo mõte", Triinu ja Mardo "Liisu ja elevandu". Annab imestada, kui palju fantaasiat lastel on. Züriil ei olnud kindlasti kerge oma otsuseid teha. Kui suures maailmas antakse välja Oscareid, siis meil jagati Annekesi. Väikese Annekese omanikuks sai 3 autorit, keskmine Anneke läks kahele dramaturgile ja suur .... meie Triinule ja Mardole. Nemad võlusid publiku ära oma siira mängulustiga. Nüüd seisab rändauhind aasta meie klassis. Lahked võitjad kostitasid hiljem kõiki klassis. Jagati ka eriauhindu: kostüümipreemia ( III kl Jüri ja Karel ), naisnäitleja ( III kl Elo Kumel, II kl Triinu ja IV kl Lutšerito ), meesnäitleja ( III kl Allan, IV kl Ranno, II kl Mardo ). Meie tüdrukute lood olid samuti väga toredad, aga hääled jäid kahjuks veidi nõrgaks ja tore mõte ei jõudnud hästi publikuni.









No comments: