Monday, April 20, 2009

20.aprill

Mida tegime puhkepäevadel? Greete saabus täna uudisega, et sai jälle omale uue täditütre. Talle see titendus kohe meeldib. Karelist ei olnud veel maailmameistrit saanud, aga Tallinnas võideldi välja auväärt kolmas koht. Tüdrukud tegid tõsist trenni pühapäeval treeninglaagris. Õpetaja Kadi oli rahul ja pidas kasutegurit suureks. Triinu korjas emaga valgeid sinililli, Mardo üllatas vanemaid hommikusöögiga. Käidi sünnipäeval. Õpetaja käis teatris. Hea uudis oli see, et neljapäeval külastab meie kooli armastatud kirjanik Leelo Tungal. Suur tänu Triinule, Martale, Aigile, Joonasele kohusetundliku päevaraamatu pidamise eest.
Meie "söömiskallakuga" klass maiustas täna Mardo toodud tuhksuhkrus jõhvikatega, lõunalauas hävitati kõik kalapulgad, mis näha olid. Matemaatikas käis kõva võistlemine. Peast arvutamises tegi Joonase rühm ( Laura, Renek, Adeele, Karel )pika puuga teistele ära. Tekstülesandeid lahendasime paarides. Siin olid võidukad lahendajad Aigi, Laura, Marta, Hedvika. Peast arvutamises tegid puhta töö Joonas, Karel, Aigi, Triinu, Adeele. Kummikarukeste karp vähenes täna tunduvalt.
Eesti keele tundi alustasime mänguga "Ümarlaua tähestik". Sõnad, mis kirja tuli panna, olid kõik sünnipäevateemalised. Kohati oli väga lõbus, sest mõni sai näiteks sünnipäevaks prügikasti või sünnipäeva peol varastati, valetati, vilistati, ... Viigiga lõpetasid Andra-Adeele-Carmeni ja Hedvika-Aigi-Laura rühm. Lahendasime veel lõbusat viktoriini ja kuulasime Aino Perviku fantaasiarikast juttu lugu Fanny sünnipäevast. Pärast lasti oma fantaasial lennata ja jutustati enda unistuste sünnipäevapeost. Kirjutasime loo sünnipäevaks saadud kassipojast. Kiidan kauni ja täpse töö eest Renekit, Laurat, Adeelet, Aigit. Juturaamatute lugemine on möödunud nädalal kenasti edenenud. Eriti kiidan seekord Hedvikat, Mardot, Joonast, Andrat, Triinut, Adeelet, Carmenit. Kunstitunnis valmisid klassi lakke riputamiseks tulbivanikud. Selleks tuli kasutada õmblusmasinat. Oldi üksteisele abiks ja toeks. Seda on hea näha.

No comments: