Monday, October 5, 2009

5.OKTOOBER


Pildid reedeselt aktuselt on kehvakesed, sest päike paistis vale nurga alt.
























Täna hommikul läks võim koolis jälle vanadesse kätesse. Noor direktor Karl-Kristjan andis direktorile tagasi kooli sümboolse võtme ja luges ette ka käskkirjad patustajatele. Õnneks meie saime ainult kiita. Õpetaja luges koridori seinalt klassi kohta järgmist: Inka - kõik rääkisid palju, muidu tublid. Mata, esta - hästi aktiivsed, lõbusad, õpihimulised, hästi sõbralik klass, poisid norisid, jooksid ringi. Töötasid hästi, klass sai kiituskirja. Sellised olid noorte õpetajate arvamused. Inglise keelt andis Karl-Eerik, kuigi direktor Karl-Kristjan olevat kippunud asja üle võtma ning lõpuks olla nad omavahel lausa vaidlema läinud. Teised tunnid andis Maria. Olevat olnud lahedam õps kui eelmisel aastal. Kuulda oli, et pärast koolipäeva olnud ta nii väsinud, et ei jõudnud enam teiste juurdegi minna. Tädi Ilme aga kiitis teda selle eest, et klass oli päeva lõpus kenasti korras, tuled kustutatud ja lapsed ära saadetud. Kolmandike arvamus oli, et oli magus koolipäev, sest õpsid pakkusid ohtralt kommi. Minule tegi rõõmu see, et reede hommikul nägin, kuidas mitmed lapsed Mariale lilli tõid.
Õpetajad läksid reedel pärast aktust Kehtnasse hommikukohvile. Muusikakooli lapsed pakkusid seal suurepärase kontserdi. Ka meie kooli neljandik, Allan esines. Pärast veetsid õpetajad veel toreda päeva üheskoos Tallinnas, külastasime Vabaduse väljakut, raekoda, raemuuseumi ning Olde Hansat. Sügisilm soosis meid.
Tänane ilm näitas aga tõelist sügist. Isegi lörtsi sadas korraks. Kõik olid koolis ja terved. Hedvika kena lillekimbu sättisin tema enda toodud vaasikesse. Carmeni eriline lill vajas suurt vaasi. Marta oli Tallinnast toonud uusi kleepse. Triinu näitas taas väljateenitud karikat. Kahjuks jõudis päevaraamatuid minu lauale täna ainult 4. Lubadusi homseks jagati ohtralt. Näis! Lõunasöögiks olnud kalapulgad kadusid välgukiirusel oma laualt ja siis teiste omadelt, kellel aga midagi üle oli jäänud. Õpetaja toodud korvitäis õunu oli ka päeva lõpuks kadunud.
I klassi arvutitunnis selgus, et Sten on usin meie klassi blogi kasutaja. Täitsa üllatus minule!

No comments: