Thursday, October 8, 2009

8.OKTOOBER

Täna oli tõeliselt kaunis sügisilm. Klassiski valitses rõõmus ja reibas meeleolu. Matemaatikas oli meil täna mahti mängida, sest selle nädala teemad said läbitud. Alustasime Bingoga, kus oli eriti õnne Triinul. Kahes rühmas käis mäng "Numbripall". Need, kes eksisid või jäid jänni, pidid pandi loovutama ja hiljem need välja lunastama. Jaanus oli vist ainus, kes pääses "terve nahaga". Paarilistega koos lahendati ülesandeid, preemiaks kommid. Selle nädala kontrolltöö suutsid hindele 5 kirjutada ainult Marta ja Laura.
Eesti keele tunnis rääkisime muistenditest. Kodus loetud loos olid mõned võõrad sõnad. Adeele selgitas teistele, mis on võimänd. Õpetaja näitas pilti võikirnust. Lugesime lisaks muistendit oast ja tema musta triibu tekkimisest. Rühmad jutustasid loo läbi ja siis valisime liisusalmiga näitlejad.














Rolli said Marta, Mardo, Laura ja Andra. Nauditav oli nende kõigi mäng. Loovus läks hoobilt valla! Samad rühmad valmistasid ette ka rahvalaulu esituse. Tõsiselt kahju oli, et fotoka aku ei lasknud esinemisi filmida ( nagu ikka tähtsatel momentidel on ta lihtsalt tühi! ). Oli ääretult mõnus kontsert. Lõpuks lugesime põnevat muinasjuttu "Metsavanad" ja kavastasime selle, iseloomustasime tegelasi, tegelesime tundmatute sõnadega. Oli ka aega oma juturaamatut lugeda. Aigil on käsil just see muinasjutt, mis koju lugeda jäi - "Vahva rätsep". Lugemises on enamus tubli olnud, mitmed raamatud läbi saanud ja uue kallale asunud. Kleepse sai ohtralt päevikutesse kleepida. Joonas oli lausa õnnetu, kui Limpa raamat läbi sai, nii hea lugu olevat olnud. Mida veel tahta? Rõõmu tundsin sel nädalal ka sellest, et kui palusin lugemiskontrolli lõppu kirjutada vanasõnu, siis osati neid päris palju kirjutada. Kiidan Joonast, Triinut, Adeelet, Martat.
Kunstitunni algul rullisime lahti tapeedirulli, millel reedene, õpetajate päeva töö. Uskumatu kui palju võis rääkida tumm paber - kes hoolsalt oma tööd teinud, kes ainult nalja visanud. Silma jäid Greete peen töö, Jaanuse värvikas töö, Adeele ja Mardo fantaasiarikas töö. Mõni pidi aga piinlikult vaikima. Ehk oli ka sellest õppetunnist kasu - igast sinu teost jääb järgi jälg! Lõpetasime oma sügislehtede töid.













Mardo ja Triinu tööd valmisid juba eelmisel nädalal ja need võis kohe aknale kinnitada.















Kel töö valmis, see värvis mõnuga pilte hobustest. Õpetaja tõi reedel Tallinnast sellise uue värviraamatu, lisaks veel raamatu dinosaurustest ja roomajatest. Dinosauruste raamatuid uuriti sel nädalal üldse usinalt ja puistati õpetaja ja kaaslased üle imestama panevate faktidega nende elust. Põnevaid raamatuid laenutati Valtu ja Ingliste raamatukogudest, otsiti kodudest, laenutati koolist.
















Tänu põnevatele raamatutele said ka loodusõpetuse tööd vahvad. Eriti poistel.
Sel nädalal uurisime aga loodusõpetuses lindude maailma. Ka arvutitunnis vaadatud CD-ROMilt valisime lindude teema.
Sel nädalal tähistas koolipere õpetaja Taimi juubelt. Meie ei tea temast veel eriti midagi, aga samme pea kohal oleme küll kuulnud. Õpetajad tervitasid teda regilauluga ja pillimänguga. Mis te arvate, mis pilli mängis direktor? Kannelt! Vot! Mida ta ka kõike ei oska! Tunnustavaid sõnu jätkus tal ka meie tööde kohta kui neid koridori näitusele sättisime.












No comments: