Sunday, May 16, 2010

MÕNED HETKED VIIMASTEST KOOLIPÄEVADEST 1

Loodusõpetuses saime esimest korda õuetundi minna, sest ilm läks äkki soojaks. Kahju ainult, et äsja koristatud tribüünid jälle räpased ja koledad on. Polegi enam kohta kuhu istuda. Meie eesmärk oli selgeks saada ilmakaared, ilusat ilma nautida ja tunda mõnu liikumisest.



Inimeseõpetuses oleme uurinud laste õigusi ja kohustusi. Tore oli näha, et ka vabadel hetkedel võeti õpetaja laualt raamatuid, et neid veel lisaks uurida. Et riigi juhtimise süsteem paremini selgeks saaks, tegime kolm plakatit. Loodetavasti oli tehtud tööst hiljem kasu ka kontrolltöö kirjutamisel.
Ja muidugi oli väga tähtis päev 7.mai, kui kirjutasime tasemetööd. Tunnid olid selleks veidi ebatavalises järjekorras. Pole ju mõtet enne suurt tööd pead liigselt matemaatikaga vaevata. Kui inglise keelest tuldi, siis söödi kähku kosutuseks üks väike šokolaad ( et kõht ei koriseks enne söögivahetundi) ja seati valmis töövahendid, teritati pliiatsid, tuulutati klass. Töö ei olnud raske ega väga mahukas, esimesed lõpetasid ja hakkasid ringi piiluma 25 minuti pärast. Tuli veenda neid rahulikult tööd üle kontrollima. Mõni ülesanne tekitas aga segadust seetõttu, et oli väga pikk ja koosnes mitmest osast ja küsimusest. Viimane ülesanne vajas aga väga tähelepanelikku lugemist ja diagrammi lugemist. Siin oli kerge eksida ja punkte kaotada. Kõige paremini õnnestusid geomeetria ülesanded. Peast arvutamises tuleb ikka vigu sisse, mis teha. Rahule võib jääda ka teisendamise tulemustega, aga siingi oli üks selline ülesanne, mis oli lastele veidi võõras ja harjumata. Tulemused olid kenad: 6 õpilast kirjutas töö hindele 5 ( kusjuures 2 tööd maksimumpunktidega), 8 kirjutas hindele 4 ( ühel õpilasel jäi punkt viiest puudu) ja 1 hindele 3. Nüüd on seegi kogemus siis saadud!
Nii vahva fotograaf kui sel aastal, pole meie kooli enne külastanud. Väga põhjalikult sätiti kõiki pildile. Vaadati riiete värve ja mida kõike veel. Loodame, et tulevad kaunid fotod!

No comments: