Monday, May 11, 2009

11.mai

Nüüd on suur salatsemise aeg möödas ja saab jälle kõigest rääkida ja näidata. Enne emadepäeva valmisid meil salvräti tehnikas õnnitluskaardid ja küünlalaternad, viltisime seepe, valmistasime kingikarpe, kleepisime kollaaži kingitustest, mis emale rõõmu teeksid. Loodetavasti tundsid emad neist rõõmu, sest tööd tehti hoole ja armastusega. Eriliselt osava viltijana paistis silma Renek. Käsitööringis viltisime veel ehteid lisaks. Siin tegi kõigile silmad ette I klassi Gerda Kukk. Siledaid pärleid aina tuli ja tuli tema osavate käte alt.Tore oli lapse tehtud kõrvarõngaid näha Hedvika emal kõrvas juba kontserdil ja rõõm oli kuulda, et ta vanaema rõõmustas küünlalaterna üle. Adeele valmistas kohe kaks paari kõrvarõngaid, teised suurele õele sünnipäevaks. Mõned ehted on veel näitusel väljas ja ootavad omanikuni jõudmist. Aigi kannab ise oma tehtud kauneid valgeid kõrvarõngaid. Kollaaže tehes olid eriliselt usinad kataloogide lõikujad ja emadele kingituste valijad Joonas, Sigrid ja Karel. Hoolega mõeldi, mis ema rõõmustaks ja mida nad vajaksid. Marta oli samasuguse kingituse kodus veel vanaemalegi teinud.








Enne kontserti voltisime mudilaskoori lauljatele pluusidele kinnitamiseks liblikaid. Siin oli eriti agar Jaanus. Jõudis ise palju ja aitas teisi. Liblikad tegid laululapsed kevadiselt kelmikaks. Kontserdil oli meie klassil palju põhjust lavale astuda. Võimlejad esitasid kitsastesse oludesse kohandatult oma kava "Kevadised liblikad". 5 julget solisti - Laura, Hedvika, Adeele, Mardo ja Triinu - esines lauluga . Plokkflöödi mängijad on aastaga jälle uusi oskusi omandanud ja mängisid kaks lugu. Minule meeldis väga nende "Tarkuse laul". Rütmipillidel mängisid neile saadet Hedvika, Carmen ja Aigi. Lisaks veel mudilaskoori lauljatelt 2 laulu. Sealgi on meie klassist lauljaid hulgem. Elevust tõid saali 8.kl poisid oma väikeste luikede tantsuga. Huvitav oli väikestel kindlasti vaadata suuremate uusi, moodsaid tantse - 6.kl poiste ja 7.kl tüdrukute esituses jumpstyle ja 9.kl Ilonalt hip-hoppi. Lisaks laulis suurte tüdrukute ansambel, esinesid laulukonkursi edukad solistid, mängiti kandleid ja akordionit, loeti luuletusi. Adeele ema kiitis pärast, et kontsert oli olnud väga tore. Rõõm kuulda. Pidu juhtisid selle aasta Teatri-Tõnn ja Teatri-Mann - Elo Kumel ja Martin Kio 3.klassist. Külalisi oli päris palju. Täna lugesime kokku, et meie klassil oli 21 külalist. Pärast kontserti ( kui kõik kadunud riided ka leitud )külastati koolimajas näitust. Kes sel päeval seda teha ei saanud, siis näitus on avatud selle nädala lõpuni ja ootame külla.

Lapsed on suure töö ära teinud ja ootavad nüüd teie kiitust. Siin tänan ka neid häid abilisi, kes minul näitust aitasid üles panna. Üksi oleksin küll jänni jäänud. Tänud ka kõigile kohusetundlikele lastele, kes võtsid vaevaks oma tööd kodust kooli tuua. Seekord polnud mitte ühtegi unustajat! SUPER! Eesti keele tundides rääkisime eelmisel nädalal põhiliselt väikestest beebidest. 14 koolis olnud last tunnistasid, et nad oleksid rõõmsad kui saaksid omale veel ühe väikese õe või venna. Mõnel oli põhjuseks see, et pole veel ühtegi õde-venda või on ainult suuremad õed-vennad või lihtsalt suur pere on tore. 4 põhimõttelist vastast ütlesid, et ei raatsi ema tähelepanu jagada, ei taha noorematega kakelda, on juba piisavalt lapsi peres. Rääkisime, millised olime ise väikestena. Lugesime laste nalju ja ütlemisi. Väga nauditi raamatut "Kui ma väike olin". Heiki Vilepi luuletusest saime teada, kuidas sõna ema teistes keeltes kõlab.
Matemaatikas tegelesime sel nädalal peamiselt kirjaliku liitmise õppimisega. Asi ei valmista eriti raskusi.














Klassis sai sel nädalal üles uus näitus sinililledest. Loodusõpetuses uurisime koos koolitädi Ilmega kooli koridorides olevaid toataimi. Saime tükk maad targemaks. Kodudes uuriti oma toalilli. Selgus, et eriti rohkelt on neid Joonase ja Kareli kodus. Päev lõppes sellega, et õpetaja sai omale õhtul uue toalille - orhidee.

Nädal lõppes Raplas laadaga, kus meie võimlejad esitasid Raplamaa reklaamkava. Ilm oli küll kõike muud kui võimlejaid soosiv. Aga esinetud sai ja kommipoest kommi sai ka ( jagati 10 kr sooduspileteid ).



Nüüd hakkame koguma Virumaa reisirahasid - 250 kr.

No comments: