Wednesday, May 27, 2009

27.mai

Täna käis meie klassi viis tublit sportlast - Sigrid, Andra, Jaanus, Joonas ja Karel - Kehtnas võistlustel. Kuulda oli, et Karel olla väga edukas olnud, ainult palliviskes oli temast keegi veel edukam olnud. Homme kuuleme täpsemalt.
Meie ülejäänutega olime matemaatika tunni arvutiklassis. Esmalt vaatasime üht geomeetriliste kujundite esitlust ekraanilt, siis täitsime arvutis testi ja lahendasime ristsõna geomeetriliste kujundite kohta. Martal ja Laural õnnestus test läbida 100%, ristsõna vajas rohkem pusimist. Kel aega üle, see parandas kopra lõhutud silda. Mängus tuli õige geomeetriline kujund augu ette sobitada. Ei olnud üldse väga lihtne, kujundeid tuli lisaks veel keerata õigesse asendisse. Seda mängu proovisime edasi katsetada ka arvutitunnis. Eriti kaugele jõudsid Adeele ja Hedvika. Lisaks lahendasime veel kevadist viktoriini Miksikesest. Parimateks taimede tundjateks osutusid Triinu, Hedvika ja Mardo. Matemaatika tööleht õnnestus veatult täita Carmenil, Hedvikal ja Andral. Eesti keeles lõpetasime täna oma õpikuga töö. Lugesime viimast luuletust ja lahendasime viktoriini. Renekile ja Laurale olid kõik lood meelde jäänud, sest nad kogusid maksimum punktisumma. Ka töövihiku harjutus vajas kiiret õpiku sõnastiku kasutamise oskust. Kiiremad lahendajad olid Laura, Mardo, Adeele, Carmen ja Hedvika. Väga oodati tänast raamatu müüki. Fuajees olid tuttavad müüjad, kellelt eelmiselgi kevadel mõni raamatu ostis. Täna oli ostjaid hulgi. Meie klassi arve tuli kokku 810 kr!!!

Marta ja Greete valisid raamatu Barbie sarjast, Adeele sai igatsetud mereröövli raamatu, Hedvika leidis omale raamatu ponist, Triinu valis 2 raamatut ( teise sai veel 2 kr odavamalt, sest rahakott sai tühjaks ), Laurale ja Martale meeldis raamat multifilmist tuttavatest tegelastest ja Mardo valis raamatu nõidadest. Kui teised tundi läksid, siis meie saime rahulikult letti uurida ja lahked müüjad pakkusid võimalust vaadata 3D raamatuid. Oli küll põnev!
Olen tõesti õnnelik, et meie lapsed raamatuid hinnata oskavad ja et vanemad selleks ka raha olid eraldanud. Müüjad ütlesid, et meie koolis osteti raamatuid rohkem kui kahel väikesel laadal nädalavahetusel kokku. Tore!
See pilt on tehtud meie kooliõues enne kui tädi Valve muruniidukiga aia äärde jõudis.Ühe kimbukese jõudsin veel päästa.
Postkontoris käidi täna nagu ikka. Seekord tuli aga mõni sealt tagasi kingitusega. Tädi Helle oli sõpradele üllatuse valmistanud. Varsti ( 1.juulil )peab ta oma väikese ja armsa asutuse ukse sulgema. Tüdrukud pakkusid küll, et kui asi raha taga on, siis nemad on nõus kõik asjad ära ostma, et tädi Helle ikka alles jääks. On ju temast saanud paljude laste hea sõber ja ärakuulaja, kellele oma rõõme ja tegemisi pajatatakse pärast koolitunde. Selline tugikeskuse moodi asutus kohe!
Ma loodan, et Adeele lubab teiega jagada reedel Raplas vastuvõtul käimise muljeid.
Ema viis meid koos Hedvikaga Maavalitsuse saali. Nendel lubati ka jääda. Kõigepealt oli flöödimängijate kontsert. Istusin seal suure poisi ja Helena Saksa vahel. Õnneks kingiti selline raamat minu lemmiksarjast „Minu esimene raamat“, mida ma ei olnud veel lugeda jõudnud – T.Toometi „Supersünnipäev“. Kohale oli kutsutud 152 last. Lõpuks sõime kommi ja küpsist ja puuvilju.

Tänud Adeele emale fotode eest!

No comments: