Tuesday, May 26, 2009

25.mai

Viimasel nädalal saab teha neid töid, mille jaoks muidu võib-olla alati aega ei jätku. Täna tegime kuulamisülesannet paarides, üks küsis ja kirjeldas ning teine selle järgi värvis-joonistas. Pärast vastupidi. Selgus, et väga hästi toimis koostöö Triinul, Aigil ja Mardol, Laural ja Andral, Carmenil ja Sigridil. Nende tööd tulid täpselt ühtmoodi välja. Lugesime kuulutusi, kus pakutakse kassi või koera sõbraks. Nende põhjal tuli täita lugemisharjutus. Ei eksinud keegi, kõik said kiita. Eelmisel tunnil said väga hästi hakkama küsimuste koostamisega ja vastuste leidmisega Hedvika, Aigi, Andra, Jaanus ja Laura. Siis olid jutud loomaaia loomadest. Loomaaeda meisterdasime täna kunstitunnis veel. Seekord kleepisime loomi oma kujundatud loomaaeda. Töö käis kolmes rühmas. Homme jätkub. Õhinat oli parasjagu. Projekteeriti hoolega, mõne asja üle tuli isegi vaielda, et parim lahendus paberile saaks. Marta oli kaasa toonud toreda albumi Tallinna loomaaia elanikest, õpetaja sirvis seda kui töö käis ja luges sealt ette huvitavaid fakte. Kes on elevandikarja juhiks?

Kehalisest tulles tundus kõigile ilm väga soe ja sooviti juturaamatuid õues lugeda, aga kooliõues polnudki nii väga soe. Külm tuul lehitses hoolega raamatuid ja pagesime peagi klassi varju. Matemaatikas tuletasime meelde geomeetrilisi kujundeid. Arvutiklassis ekraanil kordasime neid ühiselt ja pärast nokitses igaüks ise. Selgus, et kõige "kõige kõvemad käpad" olid Adeele , Jaanus ja Joonas. Joonas stabiilselt teine, Jaanus ja Adeele jagasid esimest ja kolmandat kohta sõbralikult nii, et kord üks essa ja teine kolmas, siis vastupidi. Lõpetati ka oma töölehed rahast, kus tuli kroone ja sente kokku lugeda, jagada, korrutada. Raha oskavad meil eriti hästi lugeda Carmen ja Adeele. Mõni peab aga rahaga ringikäimist veel kõvasti harjutama, sest kui nii palju vigu peaks päriselus ette tulema, siis võib küll peagi pankrott ähvardada.
Tänan päevaraamatu kohusetundliku täitmise eest Sigridit, Andrat, Martat, Mardot, Aigit, Hedvikat ja Renekit. Võtsime plaani neljapäeval matkale minna. Ilmajaam lubab kena sooja ilma.

No comments: