Thursday, September 10, 2009

10.september

Kuna järgmisel nädalal tuleb filmiõhtu, siis viidi läbi hääletus, milliseid filme soovitakse vaadata. Meie valisime multikat, mida näha tahame.






Eesti keele tunnis olid täna jutud ja harjutused vahetunni teemal. Tegime rühmatööd, koostasime endile reeglid vahetundideks.
Pakun lugemiseks mõne toreda loo. Need valmisid eile tunnis. Ette olid antud mõned lihtlaused, neid laiendati omal soovil ja pilti jälgides.

Mart istub elutoas isa töölaua taga. Ta joonistab õpetajale kooli alguse puhul pildi. Pildil on õpetaja lemmikloomad. Väike armas pruun koer haugub, sest tal on väga lõbus. Musta-valge kirju kass mängib armsalt koeraga palli. Nad on niimoodi koos jube nunnud.

Mart istub pruuni tooli peal. Ta joonistab pruuni värvi koera. Pildil on pruun koer, must kass ja punane pall. Pruun koer haugub rõõmust. Must kass mängib koeraga palli. Nad on head sõbrad.

Mart istub oma toas tooli peal ja joonistab. Ta joonistab koera, kassi, päikese, pilved ja palli. Pildil on roosat, pruuni, halli, kollast värvi. Pruun ja sõbralik koer haugub väga valjult ja kass teeb toas Mjäu. Nunnu oranzikas ja pehme kass mängib lõngakeradega vanaema süles. Nad on maal ning neil on väga lahe.

Mart istub laua taha ja hakkab joonistama. Ta joonistab pliiatsitega värvilist pilti. Pildil on koer ja kass ja nad mängivad palliga. Pruuni värvi kuri koer haugub kollase karvase kassi peale. Rõõmsa näoga kass mängib palliga. Nad on väga armsad kahekesti.
Kunstitund toimus täna klubis. Vaatasime maalinäitust. Imetlesime lillepilte. Valiti oma lemmikpilt. Lõpuks proovisime ise lilli joonistada. Jälgisime, kuidas kunstnik on värvidega ringi käinud. Saime sellest ka ise julgust värve segada ja taustad tulid tänu sellele kohe palju vahvamad. Näitasin pärast valminud töid kunstiõpetaja Saimale. Ka tema andis töödele kõrge hinnangu. Loodan, et lapsed nautisid tööd sama palju kui mina hiljem tulemust. Õhtul kohtusin kunstnikuga klubis, ta oli meelitatud laste hinnangutest ja tundis huvi, millised pildid neile enim meeldisid.

No comments: