Sunday, September 27, 2009

MÖÖDUNUD NÄDAL

Kolmapäeval algas sügis. Minu akna taga kolistas ta küll öösel hirmsasti ja nõudis tungivalt sisselaskmist. Koolis oli traditsiooniline õunajooks. Maitsvad õunad pani välja Valtu Aed. Tädi Helgi poolt olid kaunid diplomid kiirematele.














Jooksid 2-10-aastased. 9-aastaste poiste hulgas oli lihtsam konkurentsis püsida, sest osalejaid oli ainult 4. Tüdrukud pidid rohkem vaeva nägema. Rõõmu tegi see, et kõik alustajad lõpetasid, isegi Carmen, kes oli hädas jalavaluga, otsustas siiski proovida ja jooksis visalt lõpuni. Oldi heas tujus ja tunti rõõmu ka selle üle, et tulemus eelmise aastaga paranes.
Inimeseõpetuse tunnis vaatasime üle kodused tööd, kus pilt tervisliku toiduga. Adeele oli kaasa toonud vahva raamatu, mida ta teistele põhjalikult tutvustas. Tema vihje peale uurisime ka järgmisel päeval arvutitunnis raamatuga seotud lehekülge - http://www.toitumine.ee/.
Eesti keele tundides keerutasime sel nädalal hoolega taldrikut. Ega me ei nõidunud, vaid leidsime hoopis liitsõnu.










See käis nii - õpetaja oli kaks sõnadega papptaldrikut klambriga ühendanud ja neid sai keerutada ja uusi sõnu leida. Iga päevaga muutus saak suuremaks ja vahed rühmade vahel väiksemaks.














Reedene eesti keele tund toimus raamatukogus. Tähistasime Edgar Valteri 80.sünniaastapäeva. Õpetaja luges ette Leelo Tungla luuletuse, mis sellele muinajutulisele inimesele pühendatud. Pärast lugemist õhkas Hedvika südamest, et see oli nii ilus! Mis sa hing veel tahad?! Tutvusime veidi kunstniku elulooga, uurisime tema raamatuid, vaatasime tema maale interneti vahendusel. Mõned laenutused tehti ka. Loodetavasti avanes see muinasjutuline inimene veidi ka meie jaoks. Mina ise sain küll tundi ette valmistades palju uut teada.
Neljapäeval säras lõpuks kunstitunni eel õues päike ja otsustasime õuetunni teha. Korra sattusime ikka ka vihmapilve alla ja saime veidi niisutada. Kogusime materjali õnnitluskaartide valmistamiseks. Eelmisel päeval saabunud sügis oli jätnud veel mõned kaunid õied. Kaardid tulid välja kaunid. Hoolega mõeldi paigutusele ja sätiti taimi. Kareli kaart valiti välja raamatukogule kinkimiseks. Marta kirjutas oma ilusa käekirjaga teksti sinna sisse. Reedel valmisid kunstitunnis rebimistehnikas puuviljad ja kliistrimaalis astrid. Uurisime astrite iseloomulikku välimust ja püüdsime seda saavutada oma töös nii, et ajasime kliistri ja värvi kahvliga segamini. Tööd said kaunid.
Mõlemal päeval tegi meiega tööd kaasa I klassi Emily, kes pikapäeva rühmas käib.

Õpetaja kõrvad said tunnis pai, kui keegi ütles, et talle nii meeldib maalida. Sellega oli õpetaja kahe käega nõus ja otsis välja oma eelmisel nädalavahetusel maalitud kalossid. Neid prooviti usinalt omale jalga ja nalja tegi see, et mõnele olid need parajamad kui õpetajale endale.












Meie koolimaja sai sel nädalal selga oma kaunima rüü.
Mardo kostitas kõiki oma aia maitsvate porganditega.










No comments: