Wednesday, September 9, 2009

MAAGILINE KUUPÄEV 09.09.09

Loodusõpetuses jagasime täna oma suviseid looduselamusi. Mõned väljavõtted neist:
Käisin Pärnu rannas kõva tuulega ujumas. Päike sillerdas lainetelt vastu. Muutsin talgikivi kuju. Nägin konna. Nägin põtra ja siili. Leidsin saapakujulise kivi. Leedu paksus liivas tundsin end nagu Egiptuses. Nägin kahte vikerkaart korraga, kalamaimusid Ohekatku karjääris ja kolmnurkset kivi. Tehisjärv Toosikannus oli väga ilus. Oma maja juures nägin jänest, kes sõi ristikut. Jälgisin ühte väga ilusat äikesetormi. Sain teada, missugune seen on puravik ja võiseen. Nägin rebast jooksmas. Käisin 3m kivi juures. Sain südamekujulise kivi. Andsin partidele süüa. Käisin kahes rabas. Nägin sookurgi ja toonekurgi.
Imestama pani, et meil on klassis nii palju kalapüügihuvilisi. Väga põhjalikud tööd olid Hedvikal, Martal, Adeelel. Kiidan veel Joonast ja Aigit kaunite looduspiltide eest.
Lisaks õppisime tundma, millised loomad on selgroogsed. Selleks uurisime ka endi selgroogusid ja tegime selgroomudeli niidirullidest.

Eesti keele tunnis oli põnev kuulata fantaasialendu teemal "Kool saja aasta pärast". Lood said diktofoniga salvestatud. Eriti vahva oli see, et mõni oli ka pildi juurde joonistanud - Joonas, Marta, Carmen, Greete, Hedvika, Mardo. Mõnel jäi aga suu lukku.

Arvutitunnis kujundas igaüks omale unistuste klassitoa. Mis te arvate, mida poistel klassis kõige rohkem oli - loomulikult arvuteid. Tüdrukud pidasid aga vajalikuks klassi taha otsa paigutada lauad paharettidele???

No comments: