Tuesday, September 8, 2009

7. ja 8.september
















Esmaspäeval mängisime matemaatika tunni alguses mängu "11 täis". Kordamööda võis laualt 11 tikust võtta 1 või 2 või 3. Kes viimase tiku sai, see oli kaotaja.
Eesti keele tunnis tekitas elevust raamat, millest õpetaja katkendi ette luges. See raamat oli Kalju Saaberi "Luukere Atu". Katkendis läks luukere kooli.
Inglise keele tundides said kõik omale uued, inglisepärased nimed. peale tunde värviti hoolega sini-puna-valgeid lippe. Laura oli hädas kurguvaluga. Kui sööklasse läksime, siis sööklatädi Ene pani seda tähele ja keetis talle kuuma teed külma morsi asemel. See saab juhtuda ainult sellises väikeses, armsas maakoolis nagu meil.


















Teisipäeval kordasime hoolega ruumilisi kujundeid. Kui nimed meelde tuletatud, mängisime mälumängu. Tuli meelde jätta, millises järjekorras 7 kujundit pingil reas olid. Proovisime ka ise joonestada ühe ruudu ja ristküliku. Kontrollisime oma silmamõõtu ja rääkisime optilistest pettustest. Daamidele olid soovitused püsti ja põiki triipu rõivaste kandmiseks. Koduse töö eest kiitus Jaanusele, Adeelele, Renekile, Joonasele, Sigridile.
Eesti keele tunnis luges õpetaja ette koolinalju uuest "Hea Lapse" numbrist. Meie Adeele on laupäeval kutsutud ajakirja 15. sünnipäevapeole Tallinnasse. Uhke, mis? Luuletuse "September" lugemine tuli hästi välja, eriti meeleolukalt esinesid Sigrid, Greete ja Aigi.
Inimeseõpetuses uurisime, kui palju meie kehad on suvega pikemaks kasvanud.

Inglise keele tunnis õpiti A- ja B-ga sõnu, märkmikusse joonistati 8 pilti.
Mardo üllatas täna õpetajat toreda plastiliinist tööga - kummituste tuba.
Rõõmustasin selle üle, et Aigi alustas kandletundidega. Iluvõimlemine algab järgmisel teisipäeval.

Üks mure on ka - tahaks, et vihikud saaks juba korda ja võiks tööga pihta hakata. Kiidan Aigit, Renekit, Triinut, Martat, Sigridit, Hedvikat, Greetet.

No comments: