Sunday, September 13, 2009

11.sept. - REIPALT KOOLIPINKI!

Selline pealkiri kutsub kõiki Eestimaa koolilapsi teise koolinädala reedel tegutsema sportlikult. Oleme oma kooliperega seda üleskutset toetanud juba mitu aastat. Suured tegid tõsiselt sporti - orienteerusid, sõitsid rattakrossi ja käisid kepikõnnil ( igaüks valis omale meeldiva tegevuse ). Algklassidele on see aga matkapäevaks. Nii ka seekord!
Kahjuks peab ütlema, et meie klassile sobiks selle päeva motoks hoopis - Haavatult koolipinki! Müramine koridoris lõppes visiidiga kiirabisse. Lõpp hea, kõik hea!
Peale kolmandat tundi sõime kõhud korralikult täis maailma parimat toitu ( Hedvika ) - hakklihakastet kartuliga ja siis asusimegi teele. Neljandikud sõitsid ratastega matkale, neil ju rattaload käes.Meie rändasime koos teise klassiga. Esimene klass läks otsemat teed pidi ja nendega kohtusime hiljem Kummas.















Esimene põnev leid oli suur tindiseente kasvukoht. Ühel hetkel palus õpetaja Hele-Mall
kõigil seisma jääda, vaatasime igasse ilmakaarde ja nägime korraga Kaerepere asulat, Kumma küla, Valtu-Nurme küla, Kaerepere küla, Hertu küla. Pikem peatus oli kuivati juures. Siin oli meil väga asjatundlikuks giidiks Mardo, kelle isa siin tööd teeb.
Ta teadis täpselt, kuidas töö käib ja seletas mitmed asjad selgemaks. Pererahvast kohal ei olnud parajasti, aga loodame, et me olime head külalised.














Teel uudistasime veel rapsipõldu ja maitsesime selle seemneid.













Tasku pisteti ka leitud kastanid ja tõrud. Lõpuks oligi tuttav palliplats. Karussell sai tõsist vatti, kiik veidi vähem. Mängisime "Õunavarast" ja "Kuuma lusikat".
Kohtuti ka mitme toreda elusolendiga - väike konnake, röövik, ...














3 tundi läks ruttu ja tuli tagasiteele asuda, et bussidele jõuda. Koolimajas näitas õpetaja sammulugeja u 6000 läbitud sammu. Lastel oli neid kindlasti veel rohkem.

No comments: