Sunday, September 20, 2009

MÖÖDUNUD KOOLINÄDAL

Kolm viimast päeva oli koolis juba nii nagu peab. Kõik vahendid olemas ( mida ei saa öelda muusikatunni kohta ) ja töö käis lustiga.
Inimeseõpetuses uurisime sõbra tehtud pilte ja otsisime neilt erinevusi. Eriti põhjalikult olid valmistunud Triinu, Marta, Renek ja Adeele.
Peegelkirja lugemiseks ja kirjutamiseks otsis õpetaja välja väikesed taskupeeglid. Enne kui sai asuda tööle, oli muidugi vaja püüda päikesejänkusid. Keela rõõmu! Eelmisest nädalast ehivad inglise keele klassi uued lipud - kingitus Renekilt. Juurde õpiti E-, F- ja G-ga sõnad.
Loodusõpetuses uudistasime selgroogsete loomade luustikke. Lähemat tutvust tegime kaladega. Sigridil paistis olevat eriti palju kogemusi kaladega ja kalapüügiga. Abiks oli ka sõber internet. Uudistasime lehekülge bio.edu.ee Hiljem arvutitunnis "püüdsime kalu". Eriti "näkkas" Adeelel ja Renekil. Nagu ikka vajab kalamees kannatlikkust ja püsivust. Kuna eelmisel päeval vestlesime tervislikust toidust, siis teises mängus tuligi hoolega "süüa porgandeid". Siin oli ületamatu Karel. Aigi uuris sel nädalal hoolega kaarti ja leidis sealt üles Prantsusmaa. Ta ei jõua kuidagi ema tagasitulekut ära oodata. Ühel hommikul poetas Greete õpetaja lauale 2 pirakat kastanit. Nädala lõpuks olid need oma koored purustanud ja välja tuli 3 pruuni ja läikivat kastanimuna. Pikapäevarühmas valmisid neist ja Raidi omadest vahvad loomad ning vurrid. Eesti keele tundides tegelesime palju liitsõnadega. Kõige kaunima kirjaga vihik oli Joonasel. Lugesime Ilmar Trulli lõbusat lugu seppadest ( kiitus Hedvikale ), lisaks veel tema lustlikke luuletusi sügisest ja koolist. Ilmeka lugemisega paistsid silma Andra ja Joonas. Kui osa lapsi oli Raplas "Kaval-Antsu ja Vanapaganat" vaatamas, mängisime meie elukutsete mängu. Igaüks kirjutas paberile ühe elukutse ja teisele ühe tööriista. Loosiga võeti endale üks sedel mõlemast hulgast. Nüüd tuli ära põhjendada, miks sel ametimehel seda riista vaja võiks minna. Jaanusel jagus häid mõtteid kuhjaga, andis teistelegi head nõu.




Lõvi Lõrri ja jänes Jassi rongisõidu lugu jutustasid eriti mõnusalt Hedvika ja Triinu. Jaanus on meil väga kiire mees, tema jõudis sel nädalal teha ka suurepärase lisaülesande liitsõnadega spordialadest.

Matemaatikas tegelesime tähte sisaldavate võrduste ja võrratustega. Seda sai ka arvutitunnis treenida. Esimeses Bingos oli õnne Mardol, Martal, Joonasel, Renekil, Aigil ja Adeelel. Peast arvutamise võistluses oli võidukas Hedvika meeskond, õpetajale jäi silma veel Marta ladus töö. Koduste tööde eest kogusid kõige rohkem kiitusi Renek ja Adeele.

Karel oli tubli teatejooksude võistlustel. Tüdrukud alustasid iluvõimlemistrennidega. Olid esimesed pillimängu tunnid. Mõni jõuab ikka väga palju! Neljapäeval kui läksin muusikutele meelde tuletama, et aeg on minna bussi peale, käis muusikaklassis kõva musitseerimine koos õpetaja Eve-Maiga. Kehtna tüdrukud lippasid bussi peale, aga Sigrid mängis mitmel pillil mulle omandatu ette. Nii tore on näha, et nauditakse oma tegemisi.

Kunstitunnis valmisid neljapäeval puuviljade pildid. Õpilasi oli klassis vähe ( teater Raplas )ja tööd tehti mõnuga. Mõned arvasid, et küll oleks rahulik elu kui klassis olekski ainult 8 last. Tuletasime meelde põhivärvid ja nendest tuletatud värvid. Greete töö sai kiita värvikirevuse ja Aigi oma kompositsiooni eest. Reedel kiitsid teatris käijadki valminud pilte. Uueks tööks oli õunte hõõrumine paberile läbi trafareti. Silma jäi Laura ja Kareli töö puhtus. Kõik tööd õnnestusid ja said värvikirevad ning sügisesed.

Adeele ema piltide abil saame meiegi osa "Hea Lapse" sünnipäevapeost.

Tänud Carmeni, Reneki, Marta ja Mardo emadele. Meil kulub kõik ära.

No comments: