Monday, September 21, 2009

21.september

Ilus nädalavahetus sai läbi. Muljeid oli palju - laat Raplas, sõidud Kohilasse ja Viljandisse, sünnipäevad, ATV ja autoga sõit, mängud õues, pühapäevakool, puust mõõga meisterdamine, batuudil hüppamine, ratsutamine, vibuvõistlused, ema tagasitulek, talgud külas, ...
Õpetaja tõi Tallinnast keksukummi, mida kiirelt katsetama asuti.
Triinu demonstreeris uut karikat, mille ta Järvakandis välja teenis. Sigrid tutvustas oma tikkimistööd.
Mardo tõi vaatamiseks ja katsumiseks oma lemmiku, tsintsilja karvu. Niiiiiiiiiii pehmed!
Nädalavahetuseks andis õpetaja ühe mõistatuse lahendada. Adeele esitas om arvamuse oksa kujul. Enamus arvas nagu temagi, et tegemist on arooniaga. Päevalehes, kust ma selle mõistatuse leidsin, oli aga vastuseks pakutud toomingat. Igal esmaspäeval ilmub Päevalehe tagumisel küljel looduslehekülg, kus Kristel Vilbaste kirjutab imeliselt loodusest. Nt: Mõni kask ongi juba nii hõre, et puu luukere paistab. Vahtrad on sel aastal eriti kaunid ja punased - kuigi tõsiseid öökülmi pole olnud, on ometi keegi käinud neid kaunitare näpistamas. Soovitan neid lehekülgi soojalt lugeda.
Matemaatikas õppisime tundma avaldisi. Koduse töö eest kiitus Laurale. Homme teeme esimese kontrolltöö.
Eesti keele tunnis uurisime täna pliiatsi ajalugu. Lugesime fakte tema arengust, uurisime ajatelge. Saime teada, mis on grafiit, patendeerimine, leiukoht, et vanasti pastakaid täideti suurtes linnades ja et pliiats on pärit Inglimaalt ning pastakas Ungarist. Lugemisharjutuses olid väga täpsed Joonas ja Andra ning nutikad-kiired ristsõna lahendajad olid Aigi ja Adeele.
Päevaraamatud on korras pooltel, 8 lapsel. Kiidan Triinut, Hedvikat, Martat, Carmenit, Karelit, Andrat, Greetet ja Renekit.
Homme lähevad peale sööki võistlema Laura, Karel ja Jaanus. Õhtul kell 17 on võimalik minna klubisse meisterdama. Õpetaja Pille ootab kõiki huvilisi. See on tasuta ja kell 18 algab film M-Komando, pilet 15 kr. Filmist lähemalt saad lugeda ja treilerit vaadata siit. Tegelasteks on seal näiteks merisead, kärbes Pori, mutt Prillu, hamster Setu. Film on dubleeritud eesti keelde.

No comments: